1. Haberler
  2. Ulusal
  3. CHP Sözcüsü Yücel: İnsancıl yöntemlerle sorunu çözmek varken öldürmek konusundaki ısrarınız neden?

CHP Sözcüsü Yücel: İnsancıl yöntemlerle sorunu çözmek varken öldürmek konusundaki ısrarınız neden?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeye ilişkin olarak “Bu toplumda hiç kimse sokak hayvanları sorunu yok demedi. Kimse sahipsiz sokak hayvanlarının insanlara saldırmasını savunmadı. Ortada bir sorun var. Ama çözümü öldürmek değil. Bu sorunu insana yakışan, ‘insancıl’ yol ve yöntemlerle çözmek mümkünken ‘öldürmek’ konusundaki ısrarınız neden?” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında devam eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, 2024 Paris Olimpiyatlarından güzel haberlerin geldiğini belirterek, milli sporcularımıza başarılar diledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belediyelerin borçlarına ilişkin olarak açıklamalarına değinen Yücel, “Akıllarınca CHP’li belediyelerin gözünü korkutacaklar. Aklınca belediyelerimizin vatandaşa hizmet vermesini engelleyecekler. Bu tarz hamlelerle, CHP’li belediyelerin halka hizmet etmesini engelleyebileceğinizi mi zannediyorsunuz? Sanki daha önce bu ülkede ekonomik kriz yokmuş gibi, kamuda tasarruf tedbirleri almak, AKP’nin aklına, CHP’nin yerel seçim başarısından sonra geldi. Hizmetlerimiz, sadece yönettiğimiz belediyelerin sınırları içinde olan yurttaşlarımızın değil Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan yurttaşlarımızın beğeni ve takdirini kazandı. Mazeret üretmedik, ‘Kaynaklar sınırlı, bu kaynaklarla hizmet edilmez’ demedik, çözüm ürettik. Herkes müsterih olsun ki; AKP’nin hiçbir girişimi, şimdiye kadar halkımıza, milletimize hizmet etmemizi bugüne kadar engelleyemedi, bundan sonra da engelleyemez” dedi.

‘4 YILDIR GIDA FİYATLARI SÜREKLİ ZAMLANIYOR’

Parti sözcüsü Yücel, CHP’li büyükşehir belediyelerin bugüne kadar vatandaşlara sunulan eğitim, sağlık, barınma, beslenme, ısınma gibi destek ödemelerini de sıralayarak, bu icraatların vatandaşların refah içerisinde yaşaması için belediyeler tarafından sunulduğunu söyledi. Yücel, emekliden ve emekçiden yana olduklarını belirterek, “Avrupa’da ve dünyada pek çok ülkede emekliler, yüksek yaşam standartlarında yaşarken, bizim ülkemizde milyonlarca emekli, geçinemediği için ikinci bir işte çalışmaya mecbur kalıyor. Sonra da AKP en düşük emekli aylığını 12 bin 500 liraya çıkarmakla övünüyor. Bu ülkede son 4 yıldır, gıda fiyatları sürekli zamlanıyor. Bu yılın ilk 7 ayında gıda fiyatları yüzde 34.2 oranında arttı” diye konuştu.

DAVAYI GERÇEKLERDEN SAPTIRMAK İSTİYORLAR’

Parti sözcüsü Yücel, Sinan Ateş cinayetine ilişkin olarak da konuşarak, “Tam 1,5 yıl iddianame düzenlenemedi. 18 ay sonunda hazırlanan iddianame ise oynanacak tiyatronun bir ön gösterimi gibiydi. 18 ayda iddianame hazırlayamayan savcı esas hakkındaki mütalaasını her ne hikmetse 18 günde açıkladı. Bütün bu olanlar hem hayatın, hem de ceza yargılamasının olağan akışına aykırı. Zaten bu yargılamada olağan olan, neredeyse hiçbir şey yok. Son olarak mahkemeye 154 kişilik ‘dinlenecek kişiler’ listesi sunuldu. Siyasetçilerden gazetecilere kadar herkes listede var. Ortak noktaları Ankara’nın göbeğinde işlenen bu siyasi cinayetin aydınlatılmasını istemeleri. Elinde adeta kara kaplı defterle, kameralar önünde herkesi ‘tehdit’ etmekte hiçbir sakınca görmeyen MHP, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel de dahil bunca insanın dinlenmesini neden talep ediyor? Bu insanların; yani Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de içinde bulunduğu ‘siyasilerin, gazetecilerin, hukukçuların içinde bulunduğu 154 kişinin’ tek derdi cinayetin arkasındaki asıl azmettiricilerin ortaya çıkmasını istemeleridir. Dilekçe kalabalıklığı yapıp davayı, gerçeklerden saptırmak istiyorlar. Çünkü biliyorlar işin ucu birilerine dokunacak” ifadelerini kullandı.

‘BU KATLİAM YASASINA CHP OLARAK HAYIR DİYECEĞİZ’

Parti sözcüsü Yücel, sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeye de ilişkin, “Bu toplumda hiç kimse sokak hayvanları sorunu yok demedi. Kimse sahipsiz sokak hayvanlarının insanlara saldırmasını savunmadı. Ortada bir sorun var. Ama çözümü öldürmek değil. Bu sorunu insana yakışan, ‘insancıl’ yol ve yöntemlerle çözmek mümkünken, öldürmek konusundaki ısrarınız neden? Hangi akıl, hangi mantık yaşatmak varken öldürmeyi seçer. Kısırlaştırıp, aşılamak ve yaşatmak mümkün. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yasanın Genel Kurul görüşmelerini tüm milletvekillerimizle takip ediyoruz. Oylama sonuçlanıncaya kadar da Genel Kurul’da olacak ve bu katliam yasasına CHP olarak hayır diyeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen