1. Haberler
  2. Ulusal
  3. İhracatta yeşil dönüşüm için yeni destek paketi açıklanacak

İhracatta yeşil dönüşüm için yeni destek paketi açıklanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İhracatta Yeşil Dönüşüm İçin Yeni Destek Paketi Açıklanacak

İhracatçıların küresel pazarlarda sürdürülebilirlik ekseninde yeniden şekillenen ticaret kurallarına hızlı bir şekilde uyum sağlamalarını desteklemek amacıyla, Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir destek paketi duyurulacak. “Responsible® Programı” olarak adlandırılacak Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği’nin detayları, 30 Temmuz’da kamuoyuyla paylaşılacak.

Ticaret Bakanlığı, ihracatın ülke ekonomisindeki kritik rolünü korumak ve olumsuz etkilerden kaçınmak adına, Yeşil Mutabakat’a uyum konusunda ihracatçılara rehberlik etmeye devam ediyor. Özellikle Avrupa Birliği (AB) başta olmak üzere, küresel pazarlarda sürdürülebilirlik ekseninde değişen ticaret kurallarına uyum sağlamak için, yeni bir destek mekanizması devreye alınacak.

Programın Lansmanı 30 Temmuz’da Gerçekleşecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla 30 Temmuz 2024 tarihinde Bakanlıkta düzenlenecek “Responsible® Programı Lansmanı” etkinliğinde, Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği’nin ayrıntıları açıklanacak. Bu destek paketi ile ihracatçı firmaların yeşil dönüşüm sürecinde daha etkin ve hızlı bir şekilde adapte olmaları hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen