1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Kuzey Amerika kıtasında şiddetli orman yangınları

Kuzey Amerika kıtasında şiddetli orman yangınları

featured
Kuzey Amerika kıtasında şiddetli orman yangınları (DHA)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de California ve Kanada’da Alberta eyaletlerinde başlayan orman yangınları, son hızla devam ederken binlerce kişi yangın bölgesinden tahliye edildi. Avustralya, Meksika, Yeni Zelanda ve Güney Afrika, Kanada’ya 400 kişilik takviye itfaiye ekipleri gönderirken California’daki büyük yangının hızla ilerleyerek 21 kilometrekarelik bir alana ulaştığı belirtildi.

 

California eyaletinde hafta içi başlayan ve Park Yangını olarak adlandırılan orman yangınının, hızla ilerlediği ve dün öğleden sonra 21 kilometrekarelik bir alana yayıldığı açıklandı. Yangın bölgesindeki küçük yerleşim alanlarının tahliye edildiğini belirten itfaiye yetkilileri, yangını yüzde 3’lük bir bölgesinin kontrol altında olduğunu ifade etti. Bölgede 1600’dan fazla itfaiyecinin çalıştığı ve yangının ‘patlayarak’ büyüdüğü vurgunladı.

 

Kanada’nın Alberta eyaletinde Jasper kenti merkezli orman yangınında ise yerleşim yerlerinin yarısına yakınının zarar gördüğü ve Ulusal Parkın bir bölümünün yandığı açıklandı. Yaklaşık 25 bin kişinin tahliye edildiği yangın felaketi için Avustralya, Meksika, Yeni Zelanda ve Güney Afrika, 400 kişilik takviye itfaiye ekibi gönderdi. Jasper kenti Belediye Başkanı Richard Ireland, kendi konutunun da yandığını açıkladı. Her iki ülkedeki yangınlarda can kaybı bildirilmedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen