1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Hastanelerde “Onaylı Randevu” dönemi başladı

Hastanelerde “Onaylı Randevu” dönemi başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugünden itibaren, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) beklenen yenilik hayata geçti: “Onaylı Randevu” dönemi başladı! Artık hastalar, randevularını oluştururken bir adım öteye geçecekler.

Yeni uygulamada, hastalar randevularını oluşturduktan sonra bir gün öncesine kadar (saat 20.00’ye kadar) randevularını onaylamaları veya gelemeyeceklerini bildirmeleri gerekecek. Bu işlem, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya “ALO 182” çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilecek.

Randevusu onaylanmayan veya bildirilmeyen hastaların randevuları ise bir gün öncesinde saat 20.00’de otomatik olarak iptal edilecek. Ancak merak etmeyin, iptal olan randevular nedeniyle yeni bir randevu almak isteyenlerde herhangi bir kısıtlama olmayacak.

Ancak işin ciddi kısmı şu: Randevusunu onaylayıp gitmeyenlerin aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Tabii, istisnalar da var: 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu kısıtlamadan muaf olacak, onlar her zaman randevu alabilecekler.

Bu yenilikle boşalan randevu zamanları ise hizmet bekleyen hastalar için kullanılacak. Yani, bir boşluk varsa, sistemden randevu alamamış ancak talep bırakmış hastalara öncelik tanınacak.

Sağlıkta zamanı daha verimli kullanmayı hedefleyen bu yeni sistemle, hastaların ve sağlık kuruluşlarının randevuları daha düzenli ve etkin hale getirilmeye çalışılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen