1. Haberler
  2. Belediye Haberleri
  3. DULKADİROĞLU’NDA ‘MELİKGAZİ BELEDİYESİ YAŞAM ALANI’ AÇILDI

DULKADİROĞLU’NDA ‘MELİKGAZİ BELEDİYESİ YAŞAM ALANI’ AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar için yaşam alanı oluşturuldu. Melikgazi Belediyesi Yaşam Alanı açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Melikgazi Belediyesi Yaşam Alanı Açılışı, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve OSB Başkanı Mehmet Yalçın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin desteği ile 700 TIR yardım gönderdik. Depremzedelerle görüştüğümüzde Cumhurbaşkanımıza dualarına şahidim. Tüm Kayseri yardım için seferber oldu, valimiz Gökmen Çiçek’in de sayesinde. Depremzede kardeşlerimiz kalıcı yapılana kadar burada 1 yıl kalacak. Hemen arkasında 88 konteynerlik ilave yaşam alanımızın yapımı devam ediyor. Bu konteynerlerin büyük bir kısmının bedelini gurbetçi hayırseverlerimiz karşıladı. Eğer sağlık ocağı ihtiyacı varsa bir firmamızla konuştum ve razı oldu gibi… 3-4 aile hekimlikli bir sağlık ocağı inşallah ihtiyaç olan yere yapılacağına dair söz verdiler. Mücadelemiz en kısa zamanda kalıcı konut, iş yerlerinin yapılması ve aile ortamına geri döndürmek diyorum. Bizim personeller gizli kahraman ilk dakikadan itibaren toplandık ve desteğe ekipler, ekipmanlar gönderdik. 28 kardeşimizi canlı kurtardık, yüzlerce cansız beden çıkardık. Kahramanmaraş’a mobil WC, duş gönderdik fazlasını da Hatay, Elbistan’a gönderdik” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise, “Bugün yine güzel bir hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz. Asrın en büyük 2 afetini yaşadık, zor zamanlar geçirdik. Bu milletin ne kadar büyük, kadim bir millet olduğunu gördük. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm kamu kurum kuruluş, belediyelerimiz, STK’larımız emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum. Bu alanda yoğun bir çalışma yapıldı, çadırdan konteyner kente daha sonra da kalıcı konutlara doğru çalışma gerçekleştiriyoruz. 20 binin üzerinde konteyner hizmete sunuldu. Türkiye’deki belediyelerin emeğini gördük. Kayseri, Samsun, Sakarya, Kocaeli, Ordu, Çorum, Aksaray yanımızdaydı, bütün imkanlarıyla. İsmini sayamadığım birçok kardeş belediyemizin desteğini gördük. Kayseri Melikgazi Belediye Başkanımız çok önceden hukukumuz olan Mustafa kardeşimize de teşekkür ediyorum. Kayseri tüm imkanlarını buraya getirmekle kalmadı, evlerini gönüllerini ve her şeyini bizim buradaki kardeşlerimize açtılar. Sağ olsunlar var olsunlar. Yurtdışından da çok değerli kardeşlerimiz tüm imkanlarını kullandı” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen