1. Haberler
  2. Develi Haberleri
  3. HAKAN SATILMIŞ : “BBP’Yİ ANKETLERDE GÖSTERMEYENLER SEÇİM AKŞAMI YÜZÜMÜZE NASIL BAKACAK?”

HAKAN SATILMIŞ : “BBP’Yİ ANKETLERDE GÖSTERMEYENLER SEÇİM AKŞAMI YÜZÜMÜZE NASIL BAKACAK?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek bir oyla seçileceğini dile getiren Büyük Birlik Partisi Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hakan Satılmış, Kayseri’de o akşam BBP’nin de çok konuşulacağını iddia etti. Anketlerde BBP’yi göstermeyenler 14 Mayıs akşamı yüzümüze nasıl bakacak?“ diye sordu.

Büyük Birlik Partisi Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hakan Satılmış Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınına katıldı. Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtlayan Satılmış, seçim süreci, muhalefet Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşanan olaylar hakkında konuştu.

BBP’nin Kayseri’de büyük bir teveccüh gördüğünü dile getiren Satılmış, “Kayseri’de gerek milliyetçi duygular gerek Muhsin Yazıcıoğlu’na olan bağlılıkları BBP’ye ayrı bir teveccüh kazandırıyor. Biz sahada beklenen Türk askeri olarak görünüyoruz. Biz büyük bir teveccüh görüyoruz. Bundan da mutluyum. Her dakikamı bile boşa harcamak istemiyorum ve geç kaldığımı hissediyorum. Keşke buna 1 sene, 2 sene önce başlasaydık da vatandaşın derdini dinleseydik. Muhalefetin söylemediği, iktidarın yapmadığı sıkıntıları dile getirseydik. Seçimde kazanırız, kazanmayız. O takdiri ilahi. Biz seferi yaptık zafer Allah’ın. Bundan sonra Hakan Satılmış Kayseri’de siyaseti yönlendirdiğini vatandaşlarımız bilsin. Şu anda 150 binin üzerinde bir beklentimiz var, anket şirketleri bizi gizlese de. Bize eğer devletimiz tam kadro verirse, büyük bir kadroyla biz devletimizi yönetecek idareye sahip olursak ülkemizi konuşuruz. Ama memleketimizde vekil olarak kalırsak Kayseri için çok yapılacak iş var. Yapılmış olan eksik yapılmış, yapılmayanı da muhalefet dile getirmemiş” şeklinde konuştu.

‘KAYSERİ’DE SİYASETİN SİVRİ OLMAMASI LAZIM’

Hızlı trenden önce Kayseri’de olan diğer eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ifade eden BBP Kayseri Milletvekili Adayı Satılmış, “İttifak ortağım iktidar partisi hızlı treni getireceğini söylüyor. Ben memleketimin diğer eksiklerini yapmadan hızlı treni konuşamam. Hızlı treni de kaç yıldır dile getiriyoruz kara tren olsa gelirdi. Biz sağdan da oy alıyoruz, soldan da. Biz herkesten oy alıyoruz. Şimdi 86 bin öğrenciye ‘sen ne yapacaksın?’ diye soran yok. Bizim trenden önce bunları düşünmemiz lazım. Biz bunları yapamazsak Kayseri sanayisi, mülteci, dolar… Çünkü sanayide çalışacak adam yok.  Kayseri’de turizm diye bir şey yok. Turist gelmeyen ama turizme en çok elverişli olan bir il için biz bu durumu konuşmuyoruz. Develi’nin 60 bin oy potansiyeli var diye, bütün milletvekilleri orada yatıyor şu an. Develi’deki insanların sanayi sıkıntısı var. Bizim temennimiz ittifak olduğumuz için Cumhur ittifakının, cumhurbaşkanımızın yüksek bir oyla çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Deprem olalı 3 ay oldu. Bu yaralar 3 ayda kapatılacak bir yara değildi. Biz depremi unuttuk. Kayseri’de siyasetin sivri olmaması lazım” ifadelerini kullandı.

‘ANKETLERDE BBP’Yİ GÖSTERMEYENLER, 14 MAYIS AKŞAMI YÜZÜMÜZE NASIL BAKACAK?’

Seçimin adil ilerlemediğini savunan BBP Kayseri Milletvekili Adayı Satılmış, “Gerek Millet İttifakı içerisinde gerekte Cumhur İttifakı içerisinde seçim süreci adaletli gitmiyor. Bizim üzerimize basarak siyaset yapamaz. Kayseri’de 4 tane siyasi parti yok. Adalet olsaydı 4 siyasi parti konuşulmazdı. Bugün Kayseri’deki anketlerde BBP’yi göstermeyenler 14 Mayıs akşamında bizim yüzümüze nasıl bakacaklar. O, oy patlamasında. Doğruyu gizlemek edepsizlik ve ahlaksızlıktır. Doğru siyaset yapmamız lazım. Baraj problemi olmasaydı ittifaksız olarak seçime girerdim. Ama benim cumhurbaşkanı adayım bugünkü gibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımız yüksek oyla kazansın diye çarşı, mahalle, köy gezen bir siyasetçi olarak söylüyorum. Cumhur İttifakının içerisinde çizgisinden ayrılmayan tek siyasi parti BBP. ‘Önceliğimiz devletimizin bekası’ dedik. Cumhuriyet meydanında stantlar olur, vatandaşların geçmesine engel olunmaz. Bayraklar insanların gözüne batmaz. Müzik standartları belli olur. Şu anda bizden şikayet ediyor vatandaşlar. Parti stantlarında eşitliği sağlayacak yer Kayserimizin idari amirliği, burada ben hak hukuk görmüyorum” diye konuştu.

‘BENİM EN BÜYÜK RAKİBİM MİLLET İTTİFAKI’

 

En büyük rakibinin Millet İttifakı olduğunu söyleyen BBP Kayseri Milletvekili Adayı Satılmış, “Pahalılık var, geçim sıkıntısı var ama burada da tüm yükü devletin yönetim kadrosuna yüklemek bizim açımızdan etik olmaz. Ülke olarak biz büyük bir pandemiden çıktık. Savaşta bile kaybedemeyeceğimiz maddi bir kaybı depremle kaybettik. Bunların da bir karşılığı var. Devlet olarak yönetilemeyecek bir konumda olsaydık bugün daha kötü bir durumda olabilirdik. Suriyelilerin ülkeden gitmesini en çok ben isterim. Sanayici olarak işçi bulamadığımız için Suriyelilere istihdam sağlıyoruz, mecburuz. Kafelerde ömrünü çürüten gençlerimizi istihdam sağlayıp kendilerine getirelim zaten otomatikman Suriyelileri göndereceğiz. Benim en büyük rakibim Millet İttifakı. Bunların hezimete uğraması için yok olması için elimden geleni yapıyorum. Bunu da kanun çerçevesinde yapıyorum. Cumhurbaşkanımız ilk turda yüzde 50’nin üstünde bir oyla seçilecek. Ama Kayseri, Cumhurbaşkanımız kadar BBP’yi konuşacak” şeklinde konuştu.

‘VATANPERVER KİŞİLER DE KARŞINA ÇIKAR’

Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğraması hakkında da konuşan BBP Kayseri Milletvekili Adayı Satılmış, “Sen biriyle ortak bir liste yaptıysan ve bu listenin içinde de PKK yandaşları varsa bazı şeyleri de kabullenmek zorundasın. Bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol’a diyor. Bunu tasdik ettiğimden demiyorum ama orada miting yaptığında vatanperver kişilerde karşına çıkar. Biz HDP’nin kapatılmasını her zaman istiyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen