1. Haberler
  2. Güncel
  3. Başkan Büyükkılıç: ‘’Görevimiz Başındayız Ciddi Bir Durum Yok ‘’

Başkan Büyükkılıç: ‘’Görevimiz Başındayız Ciddi Bir Durum Yok ‘’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu ve Hacılar merkezli yaşanan depremler sonrası kırsal mahallelerde 2 yapının yıkıldığını ve zarar gören ahırlar olduğunu açıkladı. Can kaybının olmadığını vurgulayan Büyükkılıç, Kayseri’nin deprem bölgesinde bulunan ekip ve araç gereçlerinin büyük oranda kente döndüğünü ve hazır olduklarını kaydetti.

 

KayseRadar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın telefonla sorularını cevaplayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, depremler nedeniyle Kayseri halkına ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulundu. Sarsıntının paniğe ve vatandaşların sokağa inmesine sebep olduğunu belirten Büyükkılıç, “Hepsini takip ediyoruz. İtfaiyemiz ve belediyemizin teknik ekipleri sahada. Bem ayrıca Sarayçiftliği, Kızılören, Karpuzsekisi, Hörmetci mahalle muhtarlarımızla görüştüm. İncesu ile ilgili Belediye Başkanımız Mustafa İlmek’ten de bilgi aldım. Yeşilhisar’dan da bilgi aldım. Çok şükür can kaybı yok. Hörmetçi Çiftliği ve Karpuzsekisi’nde 1’er evin yıkıldığını öğrendik. Yıkılan evin yanındaki araç da hasar aldı. Duvarı yıkılan ahırdaki hayvan çıkarıldı. Valiliğimizin de AFAD üzerinden çalışmaları devam ediyor. Görünüşte paniğe sebep olacak bir durum yok. Ama biz vatandaşın endişesine saygı duyarak bütün tesislerimiz hizmelerine sunduk. Kısmen rahatlatma çalışmalarına devam ediyoruz. Tesislerimiz emirlerinde. Vatandaşlarımız yine de tedirgin oluyorsa camilerimiz ve diğer eğitim birimlerimizden yararlanabilir” dedi.

 

“KAYSERİ’DE BOŞLUK YOK”

 

Kayseri Büyükşehir ve 16 ilçe belediyesiyle değişik deprem bölgelerinde hizmetlerinin olduğunu anımsatan Büyükkılıç, bu yardımlar nedeniyle Kayseri’de boşluk oluştuğu algısının doğru olmadığını vurguladı. Büyükkılıç, “Deprem bölgesinde kısmen hizmetlerin devam ettiğini de kamuoyunun bilmesinin yanı sıra büyük oranda araç gereçlerimizin ve ekiplerimizin ilimize döndüğünü paylaşalım. Sınırlı sayıda oralarda ekip kaldı. Şehirde bir boşluk varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Orada yapılan hizmetleri gölgeleme çabası olduğunu görüyoruz. Buna üzülüyoruz. Biz Kayseri’deyiz. Bu spekülasyonlara yer vermemek lazım. Tüm belediye başkanlarımız araçlarımız, ekiplerimiz hizmetlerinde. Sıkıntı söz konusu değil” diye konuştu.

 

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de aktif fay hattının söz konusu olmadığını da uzmanlardan dinlediklerini aktararak, “Bölgemizde aktif fay hattı söz konusu olmadığını ilgili bilim adamları ifade ediyorlar. Bizler de bunu paylaşıyoruz. Dolayısıyla Kayseri’nin bu artçılarla ilgili bir sıkıntı yaşamayacağına inanıyoruz. Bu gece de tesislerimiz açık vatandaşlarımızın emrinde” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen