1. Haberler
  2. Güncel
  3. GAYRİMENKUL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN EV SAHİPLERİNE SAĞDUYU ÇAĞRISI

GAYRİMENKUL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN EV SAHİPLERİNE SAĞDUYU ÇAĞRISI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de Gayrimenkul Sektör Temsilcileri, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası ev sahiplerini duyarlı olmaya davet ederek, fahiş fiyat uygulayan mülk sahiplerinin resmi mercilere bildirileceği belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrasında barınma ihtiyacı ön plana çıktı. Kayseri’de de gayrimenkul sektörü temsilcileri açıklama yaparak sağduyu çağrısında bulunuldu. Fahiş fiyat uygulayan ev sahiplerinin resmi mercilere bildirileceği vurgulandı. Sektör temsilcileri ayrıca Kayseri’ye gelen ve barınmak için kiralık gayrimenkul arayan depremzedelerden kiralanan mülkler karşılığında hizmet bedeli alınmayacağını da açıkladılar.

Konuyla ilgili gayrimenkul sektör temsilcileri şu açıklamayı yaptı: “Tüm sektör arkadaşlarımızın depremzede vatandaşlarımızın barınma sorunlarına çözüm bulmak için her zamankinden daha çok çaba göstermesi gerektiğinin bilincindeyiz ve bu konuda tüm sektör temsilcileri olarak gereken tüm yardımların yapılacağını bildirmekteyiz.

-Sektör temsilcileri olarak bu dönemde kira fiyatlarında artış yapan ev sahiplerini sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Bu konuda ısrar eden mülk sahiplerinin portföylerine yönelik herhangi bir hizmet verilmeyecek olup fahiş fiyatta ısrar edenler resmi mercilere bildirilecektir.

-Sektör temsilcileri olarak; ilimize gelen ve barınmak için kiralık gayrimenkul arayan depremzedelerimizden kiralanan mülkler karşılığında hizmet bedeli alınmayacaktır.

-Deprem bölgelerinde gayrimenkul işi yapan ve bölgeden ayrılmak zorunda olup şehrimize gelen bütün meslektaşlarımız için gayrimenkul danışmanlık ofislerimizi kendi ofisleri gibi kullanmaları konusunda gerekli kolaylıklar sağlanacaktır.

-Bu bağlamda ilimizde bulunan ve gelmesi muhtemel tüm depremzedelerimizin barınma amaçlı kiralayacağı gayrimenkuller için ev sahiplerimizi ve tüm sektör temsilcilerimizi sağduyulu olmaya, fahiş fiyat artışı yapmamaya ve gerekli tüm kolaylıkları sağlamaya davet ediyoruz. Ayrıca gerekli yardımları yapan, hizmet bedeli almayan, evlerinin kira bedellerini değiştirmeyen ve milletimizle birlikte ortak acıyı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz.

Kayseri gayrimenkul sektör temsilcilerinin her zaman depremzede vatandaşlarımızın yanında olacağını kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen