1. Haberler
  2. Güncel
  3. 52 günlük İllade France koyun ırkı kuzu 32 kilo oldu

52 günlük İllade France koyun ırkı kuzu 32 kilo oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ’de Talas ilçesinde hayvan yetiştiriciliği yapan Mustafa Karataş’ın İllade France koyun ırkından olan 52 günlük kuzusu 32 kilogram olması görenlerin dikkatini çekiyor.

İlçeye bağlı Başakpınar Mahallesi’nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Mustafa Karataş’a ait işletmeyi ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, ırklarda yetiştirilen küçükbaş hayvanları inceledi. Şahin, işletmede Suffolk koyun, Alman Karabaş ve İlede France koyun ırklarının adaptasyonu ve yetiştiricilik durumları hakkında bilgiler aldı. İşletmede yapılan durum değerlendirmelerinde hayvanların yemden yararlanma, döl verimleri, kuzulama oranları ve çevresel şartlara olan adaptasyonları hakkında ölçümleri yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı incelemede işletme içerisinde yer alan 52 günlük bir kuzunun ise yapılan ölçümlerde 32 kilogram geldiği görüldü. Küçükbaş hayvancılık konusunda ilimizin büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, farklı ırklar da yapılan yetiştiriciliğin Kayseri’ye örnek teşkil edeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen