1. Haberler
  2. Ulusal
  3. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular yarın başlıyor

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular yarın başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların yarından itibaren kabul edileceğini duyurdu. Başvuruların elektronik ortamda alınacağı belirtilirken, son başvuru tarihinin 31 Mayıs olduğu açıklandı. Atama sürecine ilişkin detaylar ise şu şekilde:

Başvuran adayların sözlü sınavlara katılıp katılmayacakları ile ilgili bilgilendirme ve sınav merkezlerinin duyurusu 10 Haziran’da yapılacak. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak.

Başvurular, 2023 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan alınması şartıyla yapılacak.

Sözlü sınavlara katılacak adaylar arasında kontenjan belirlenmesi için, her alan için en yüksek puandan başlayarak atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınava katılacak adaylar, eğitim bilimleri ve genel kültür, alanıyla ilgili konuyu kavrama ve özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, öz güven ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri gibi kriterler açısından değerlendirilecek.

Sözlü sınav komisyonu, il milli eğitim müdürlükleri tarafından oluşturulacak ve bir başkan ile iki üyeden oluşacak. Sözlü sınav esnasında adayların cevapları kaydedilecek ve ayrıca sorulan sorulara verilen cevaplar el yazısıyla yazılıp imzalanacak.

Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar sınav binasına alınmayacak. Geçerli kimlik belgeleri sınav binasına girişte kontrol edilecek ve kimlik bilgileri sadece gerekli kontroller için kullanılacak.

Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak ve adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler.

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Sözlü sınavlar, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da gerçekleştirilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen