Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını taşıyan yeni müfredat taslağını halkın görüşüne açtı. Taslak, “https://gorusoneri.meb.gov.tr” adresinden bir hafta boyunca incelenebilecek. Ancak, gelen öneri ve görüşlerin yoğunluğuna bağlı olarak sürenin uzatılabileceği belirtildi.

Bakanlık, yeni müfredat taslağına ilişkin açıklamasında, bu modelin uzun süren bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı. Hazırlık sürecinde, akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla birçok çalıştay düzenlendi. Müfredatın oluşturulması için yapılan toplantılar ve katılımcılarla gerçekleştirilen görüşmeler, önemli bir veri kaynağı oldu.

Yeni müfredatın kademeli olarak uygulanacağı ifade edildi. Bir haftalık askı sürecinin ardından, gelen eleştiriler ve öneriler doğrultusunda taslak revize edilecek ve son halini alacak. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak hayata geçirilecek.

2
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
_a_rm_
Şaşırmış
8
sinirli
Sinirli
Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı