1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Yeni müfredat onaylandı

Yeni müfredat onaylandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayladığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni duyurdu. Yeni müfredatın oluşturulması sürecinde geniş bir katılım sağlandı. Ortaöğretim, Temel Eğitim ve Din Öğretimi Genel Müdürlükleri tarafından hazırlanan ders programları, 26 Nisan’da kamuoyuna sunuldu. Bu taslağa yapılan 67 bin 284 görüş ve öneri, titizlikle incelendi.

Öğretmenlerden 38 bin 865, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlardan ise 28 bin 419 görüş alındı. Gelen geri bildirimlerin yüzde 58’i öğretmenlerden, yüzde 42’si ise diğer paydaşlardan geldi. Özellikle okul öncesi eğitim ve ortak metne yönelik görüşler öne çıktı.

Taslak, ilgili komisyonlar tarafından değerlendirildikten sonra Talim ve Terbiye Kuruluna sunuldu. Görüşlerin şeffaflık ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda değerlendirilmesi sağlandı. 26 dersin “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” öğretim programları, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kurul tarafından görüşüldü ve onaylandı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatı onaylayarak resmi olarak erişime açtı. Bu sayede, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yayına sunuldu. Yeni müfredat, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan itibaren kademeli olarak uygulanacak.

 

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen