Fotoğraflı (13)
4:02

Yaşayan Tarih Müzesi açılışı gerçekleştirildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşayan Tarih Müzesi açılışı Kayseri Erciyes Kolejinde gerçekleştirildi. Sergi açılışında konuşan Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez; “Milli manevi değerler yönünden, insanı değerler yönünden gelişmemiz için fiziki ortamlar büyük ölçüde yok oldu. Bu konuları okullar üstlenmesi gerekiyor” dedi.

Yaşayan Tarih Müzesi açılışı Kayseri Erciyes Kolejinde gerçekleştirildi. Sergi açılışına Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sunucu Pelin Çift, Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu, Prof. Dr. Tufan Gündüz, Erciyes Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Bıçakçı oğlu ve okul personelleri katılım sağladı.

Milli duyguların yeni nesile aktarılması gerektiğini ifade eden Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez; “ Yoğun bir şekilde kentleştik, nüfusumuz arttı, şartlar değişti, çocukluğumuzda koşturup oynadığımız sokaklarımız kalmadı. Sonra büyüklerimiz kalmadı dolayısıyla milli manevi değerler yönünden, insanı değerler yönünden gelişmemiz için fiziki ortamlar büyük ölçüde yok oldu. Bu konuları okullar üstlenmesi gerekiyor” dedi.

Müze açılışında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Sunucu Pelin Çift; “ Bizim tarih konusunda bilinçlenmemizi özellikle yeni neslin bilinçlenmesini sağlıyorsa buna ancak teşekkür edilir. Sergi açılışımız hayırlı uğurlu olsun her geçen gün müzenin daha da zenginleşmesini ziyaretçi sayısının da artmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Öte yandan Açılış törenine katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu; “ Çanakkale’de 4 yıl çalışmış biri olarak burada böyle bir törene katılmış olmak aynı zamanda benim için mutluluktur. Maalesef son zamanlarda gençler milli şuurdan uzaklaşmış durumda bunu sağlamaya yönelik böyle bir çalışmanın Çanakkale üzerinden yapılıyor olması da ayrıca mutluluk verici” dedi.

Müzeye tüm Türk halkının katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Erciyes Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Bıçakçı oğlu; “Geçmişini bilmeyen toplumların geleceğe güvenle bakması mümkün değildir. Biz de geçmişimizi olabildiğince öğretmek istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Prof. Dr. Tufan Gündüz de yaşayan tarih müzesinin daha da gelişeceğini söyleyerek, Çanakkale ile ilgili bir de kitap serisini koleksiyona eklemelerini ümit ettiğini belirtti.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yaşayan Tarih Müzesi açılışı gerçekleştirildi