“YANGIN TÜPÜ YERİNE, SADECE FATURA İSTEYENLER VAR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA – ÖZEL)- Özellikle işyeri ve araç yangınlarında alevlerin büyümeden önlenmesi açısından yangın tüpü bulundurulması büyük önem taşıyor. Ancak bazı işletmelerde yangın tüpü almak yerine sadece faturasını almanın peşine düşen dükkân sahipleri ortaya çıkmaya başladı. Olası yangınların önüne geçilebilmesi için denetimlerin arttırılması istendi.

Yangın tüpleri, iş yerlerinde, araçlarda ve evlerde meydana gelebilecek yangınlara anında müdahale etmek ve yaşanması muhtemel birçok felaketin önüne geçmek için önemli bir araç. Ancak son zamanlarda iş yeri sahipleri yangın tüpü alması gerekirken sadece faturasını alarak yangın tüpü almama yoluna gidiyor. Belediyeye de faturayı göstererek ruhsat alıyor. Bazı durumlarda da komşusundan aldığı yangın tüpünü göstererek denetimden geçmeye çalışanlar var.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yangın tüpü dolum tesisi sahibi Muharrem Ekincioğlu, denetimlerin arttırılması gerektiğini söyledi. Belediyelerin işyeri ruhsatı verirken yangın tüpü bulundurma şartını da aradığını anımsatan Ekincioğlu, bazı işletme sahiplerinin yangın tüpü yerine fatura kestirerek belediyeye bunu göstererek ruhsat aldığını söyledi.

Aynı zamanda yangın eğitmeni de olan Ekincioğlu, “İnsanlarımız bizi arayıp diyor ki; ‘Abi yangın tüpü almak istiyoruz, sadece KDV’sini ödesek olur mu?’ diyorlar. Niye diye sorduğumda belediyenin sadece faturasını istediklerini belirtiyorlar. Ancak ben fatura değil yangın tüpü satıyorum. Onlar da 3-4 yer geziyor illa ki kabul eden birileri oluyor” diye konuştu.

İnsan canı ve sağlığının önemli olduğunu vurgulayan Ekincioğlu, belediyelerden faturayla birlikte yangı tüplerinin de yerinde denetimini yapması gerektiğini söyledi. Ekincioğlu, “Sonuç itibariyle belediyemiz işyerine tekrar gidip denetlemiyor. Yangın tüpü nerede diye sormuyor. Biz bu durumun önüne geçmeye çalışıyoruz. Bunun önüne geçmek için yangın tüpünün üzerindeki seri numarasıyla birlikte faturadaki numara eşleşmeli. Bazı durumlarda da kişi komşu dükkândan tüpü alıyor kendi dükkanına koyuyor ya da resmini çekip onu götürüyor. Bu tarz olayları engellemek için denetlemeler artsın istiyoruz. Biz satıcı olduğumuz için önüne geçemiyoruz” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
“YANGIN TÜPÜ YERİNE, SADECE FATURA İSTEYENLER VAR”