1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Üniversite adaylarının YKS’ye ilişkin eğitim bilgilerini güncelleme işlemleri başladı

Üniversite adaylarının YKS’ye ilişkin eğitim bilgilerini güncelleme işlemleri başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2023-YKS’ye başvuran adaylar, Aday İşlemleri Sistemi’nde yer alan “https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2023/1/BasvuruEgitimGuncelle” üzerinden eğitim bilgilerini kontrol edip güncelleyebilecekler. Eksiklik veya hata tespit eden adaylar, düzeltme işlemlerini mezun oldukları veya olacakları ortaöğretim kurumları aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Düzelttikleri eğitim bilgilerini seçtikten sonra adaylar, belirtilen adresten onaylama işlemi yapacaklar.

Eğitim bilgisi e-Okul’a eklenemeyen adaylar, Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (KKİS) üzerinden eğitim bilgilerini ve varsa okul birinciliği durumunu okullarına işlettirecekler ve ardından belirtilen adreste eğitim bilgilerini seçerek 4 Temmuz saat 16.00’ya kadar onaylama işlemini tamamlayacaklar. Bu tarih ve saate kadar yapılan son seçimler dikkate alınacak.

Adayların bireysel olarak değişiklik ve düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacak. Tüm adayların eğitim bilgilerini seçerek onaylamaları gerekmektedir. Ortaöğretim Başarı Puanı’na (OBP) ilişkin işlemlerde, adayın aktif olan tek eğitim bilgisi kullanılacak. Başvuruda kullanılan eğitim bilgisi bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında bulunmuyorsa, adayın en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacak.

E-Okul’dan eğitim bilgisi gelmeyen adaylar için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (KKİS) bugünden itibaren 4 Temmuz saat 16.00’ya kadar okul müdürlüklerine açılacak, böylece bilgilerinin kontrolü, güncellemesi, teyidi ve okul birinciliği giriş işlemleri gerçekleştirilebilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen