1. Haberler
  2. Güncel
  3. Ücretli çalışan sayısı martta arttı

Ücretli çalışan sayısı martta arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mart ayına ilişkin ücretli çalışan istatistikleri açıklandı ve bu verilere göre ücretli çalışan sayısında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,6’lık bir artış kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, mart ayında ücretli çalışan sayısı 15 milyon 225 bin kişiye ulaştı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısındaki artışın detaylarına bakıldığında, sanayi sektöründe yıllık olarak yüzde 1,0 azalma, inşaat sektöründe ise yüzde 9,3’lük bir artış olduğu görüldü. Ticaret-hizmet sektöründe ise yıllık bazda yüzde 3,5’lik bir artış yaşandı.

Aylık bazda ise ücretli çalışan sayısında yüzde 0,1’lik bir azalma görüldü. Sanayi sektöründe bu azalma yüzde 0,4 olarak gerçekleşirken, inşaat sektöründe yüzde 0,1 azalma yaşandı. Ticaret-hizmet sektöründe ise aylık bazda yüzde 0,1’lik bir artış kaydedildi.

Bu istatistikler, ülke genelindeki ekonomik faaliyetlerin ve istihdamın seyrini değerlendirmek adına önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen