1. Haberler
  2. Belediye Haberleri
  3. TOGG, Kayseri’de 1 ay boyunca sergilenecek

TOGG, Kayseri’de 1 ay boyunca sergilenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG, Kayseri’ye getirildi. Kayseri Ticaret Odası yerleşkesinde sergilenen TOGG, bir ay süreyle görülebilecek.
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen TOGG, seri üretime geçti. Talepler alınmaya devam edilirken ilk 20 bin araç çekilecek kura sonucu teslim edilecek. Bir taraftan üretim devam ederken diğer taraftan yerli otomobilin tanıtımı için şehirlerde ‘tanıtım günleri’ düzenleniyor. TOGG Kayseri’ye de geldi. Yerli ve milli otomobil TOGG, Kayseri Ticaret Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu önünde bir ay boyunca tanıtılacak.
Tanıtım günleri töreni düzenlendi. Kayseri protokolünün de hazır bulunduğu törende konuşan Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, “Güzel bir açılışa ve tanıtıma tanıklık ediyoruz. Tasarımıyla, projesiyle, düşüncesiyle, katkılarıyla tamamen yerli bir ürün ve gurur verici bir tablo. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah binmek nasip olur” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “TOGG’un şehrimizde sergilenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Türk insanına güvenin yapamayacağı hiçbir şey yok anlayışıyla gerek savunma sanayinde gerekse hayalimiz olan yerli ve milli otomobilin üretilmesi sürecinde bu çalışmayı yapanları kutluyoruz. Sahip çıkmak da bizim görevimiz. Yüzbinlerce insanın bir an evvel bu hayaliyle buluşması ve binmesini temenni ediyorum. Albeni ve cazibesiyle en önemlisi yerli ve milli oluşuyla ülkemizin bir seviye atladığı ve süper ligde yer aldığı hepimiz tarafından malum, tebrik ve teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
KTO Başkanı Ömer Gülsoy ise, “Gerçekten bir gurur yaşıyoruz. 60 yıllık hayalin ete, kemiğe bürünmüş halini görüyorsunuz. Bu hayalin nasıl gerçekleştirileceğini insanımıza güvendiğimiz zaman görmüş olduk. Burada en önemli şey irade; sayın Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu iradeyle bu hayali gerçekleştirmiş oldu. Bu irade konmamış olsaydı 60 yılda böyle bir şey yapılamazdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki aydan sonra trafikte göreceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından TOGG, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından incelendi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen