1. Haberler
  2. Güncel
  3. TALAS’TA MODERN BİR KÖPEK BARINMA MERKEZİ: PATI EVİ

TALAS’TA MODERN BİR KÖPEK BARINMA MERKEZİ: PATI EVİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘sokak hayvanları için barınak yapın’ çağrısında bulunurken Talas Belediyesi 2019 yılında hizmete sunduğu Pati Evi ile doğal ortamda can dostlara ev sahipliği yapıyor.
Pati Evi’nde, şimdiye kadar 4 bin 500 sokak köpeğine ev sahipliği yapıldı.

Talas Belediyesi tarafından 26 Ekim 2019 tarihinde 7 bin metrekarelik alana yaptırılan Pati Evi, köpeklere her türlü barınma imkanı sunuyor. Güneş enerjisi sistemiyle kendi elektriğini karşılayan Pati Evi’nde, ayrıca 1 adet pati nakil aracı ve 1 adet Pati kurtaran aracı bulunuyor.
Açıldığı 26 Ekim 2019 tarihinden bugüne kadar 4 bin 500 köpekten, hasta ve yaralı durumda olan 650 köpek Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin acil servisinde tedavi edilirken, sahipsiz bin 630 köpek Büyükşehir Belediyesinin Molu Köpek Barınağı’na teslim edildi. Kontrolü yapılan küpeli bin 285 köpek, doğal yaşam alanına bırakılırken, 615 köpek de sahiplendirildi. Ayrıca, şu anda Pati Evi’nde bulunan 12 yavru köpek ve 301 yetişkin köpeğin de bakımları devam ediyor.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da konuya ilişkin yaptığı açıklamada 2 yılı aşkın süredir can dostlara sevgi ve şefkat dolu sıcak bir ortamda barınma imkanı sunduklarını söyledi.
2 yılda 4 bin 500 köpeğe ev sahipliği yaptıklarını belirten Başkan Yalçın, “7 bin metrekare alana sahip çok doğal bir ortamda can dostlarımızı misafir ediyoruz. Burada onlar için her türlü imkan var. Güneş enerjisi ile ısıtılan 5 adet doğal mağaranın yanı sıra açık alanlarımız mevcut. Sağlık yönünden de gerektiğinde tedavilerini yapıyoruz. Daha büyük sorunları olan varsa ERÜ Veterinerlik Fakültesine sevk ediyoruz. İsteyenlere sahiplendirme de yapıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen