1. Haberler
  2. Özel Haber
  3. Taksiciler: “Kapanma Öncesi 10 Araba Vardı, 3 Araba Çalışıyoruz”

Taksiciler: “Kapanma Öncesi 10 Araba Vardı, 3 Araba Çalışıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-“Tam kapanma” kısıtlamalarından muaf tutulan taksiciler, kapanma döneminde sıkıntı çekmeye devam ediyor. Ajans BGC’ye konuşan taksici Yusuf Karaaslan, “Kayseri’de taksi kültürünün gelişmediğini” öne sürdü.

45 yıldır taksicilik yapan Yusuf Karaaslan, Kayseri’de taksici olarak iş yapmaktan zorlandıklarını, kapanma sürecinde işlerin daha da zorlaştığını söyledi. Karaaslan, “Kapanma döneminde iş yok. Emekli aylığımla idare etmeye çalışıyorum. Öğle saatlerine yaklaştık, daha yeni siftah edeceğiz. Böyle ne ev geçinir, ne de borç ödenir” diye konuştu.

Çalıştığı taksi durağında diğer duraklarda olduğu gibi çalışanların azaldığını söyleyen Karaaslan, “Burada kapanmadan önce 10 araba vardı, şimdi 3 araba çalışıyoruz” diyerek durumlarını özetledi.

Karaaslan, “Kayseri’de taksi kültürünün gelişmediğini, Kayseri’nin sadece şehir olarak büyüdüğünü” öne sürerek, “Ben Ankara’da da taksicilik yaptım. Orada 3-4 öğrenci taksiye biner, parayı aralarında bölüştürüp evlerine giderler” dedi. Karaaslan, otobüse verilen ücretin taksiye de verilebileceğini söyledi.

Taksicilik yapan emekli Mustafa Şahbaz, Kayseri’de taksi kültürünün fazla gelişmediğini belirterek, taksicilik yapma konusunda “Taksicilik emekli çalışanı kurtarır. Ama ek geliri olmayan birini kurtarmaz. Çünkü o kişi daha sigortasını, vergisini ödeyecek. Bu durumun sebebi Kayserililerin taksi kültürü olmayışı ve Kayseri’de ulaşımın kolay olması. İstanbul gibi ulaşımı çetrefilli değil” diye konuştu.

Şahbaz, kapanmada işlerinin nasıl yürüdüğü ile ilgili “Tam kapanmada işimiz olmadı. Devletimiz birkaç bin TL yardım yaptı. 1000 TL daha alırsak aldığımız yardım 4000 TL olacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen