SICAK GÜNLERDE SIVI VE MİNERAL EKSİKLİĞİNE DİKKAT!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA–ÖZEL) – Terlemeyle birlikte vücuttan atılan sıvının ve mineral kaybının yerine konulması için sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor. Diyetisyen Kübra Özaslan, sıcak günlerde suyun yanı sıra kadınlara günde 2, erkeklere de günde 3 şişe maden suyu tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Uzun süren kış sonrası ve yağışları da kesilmesiyle güneş yüzünü göstermeye başladı. Havaların ısınmasıyla sıvı tüketimi ihtiyacı da arttı. Terlemeyle birlikte insanlarda sıvı kaybının arttığını belirten Diyetisyen Kübra Özaslan, sıvı tüketimine özellikle bu mevsimde dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Terle birlikte vücudun mineral dengesinin de bozulduğuna işaret eden Özaslan, “Yaz aylarında içilen sıvılar ferahlık hissi verir ve tüketilmesi kolaydır. Özellikle sıcak günlerde terlemeye bağlı olarak sıvı ihtiyacı artmaktadır. Bu ihtiyacın da su ve mineral bakımından zengin maden sularıyla karşılanması gerekiyor. Kadınlara günde 2 şişe, erkeklere de 3 şişe maden suyu içmelerini öneriyoruz. Çünkü terlediğimiz için mineral kaybı yaşanır ve maden suyu vücudumuzdaki minerali dengeler” dedi.
İnsanların etiket okuma alışkanlığı kazanması gerektiğini de anlatan Özaslan, “Etiketleri okursanız kaç kalori, ne kadar şeker aldığınızı bilirsiniz” dedi.

‘HIZLI YEMEK KİLO ALDIRIYOR’

Diyetisyen Kübra Özaslan, hızlı yemek tüketiminin kilo aldırdığı uyarısında da bulundu. Yemeğin yavaş yenmesi gerektiğini vurgulayan Özaslan, “Yemeklerinizi yavaş yavaş tüketmelisiniz. Hızlı yediğiniz zaman beyne tokluk sinyali gitmez ve daha çabuk acıkırsınız. Bu da daha sık ve fazla yemek yemenize sebep olur” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
SICAK GÜNLERDE SIVI VE MİNERAL EKSİKLİĞİNE DİKKAT!