1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘Polikistik Over, yumurta tembelliği hastalığıdır’

‘Polikistik Over, yumurta tembelliği hastalığıdır’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, Polikistik Over sendromu hakkında bilgi verdi. Polikistik Over sendromunun bir yumurta tembelliği hastalığı olduğunu söyleyen Öner, “Hastada çok fazla yumurta vardır ama bu yumurtalar gebelik getirecek olgunlukta olmadıkları için çatlayamazlar, çatlayamadıkları için de yumurtalık dokusunda kalırlar ve bu kadınların çok fazla yumurtası olur. Aslında yumurtanın içerisinde yumurtlayamayan bir kadın hastalığıdır” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, Polikistik Over sendromu hakkında bilgi verdi. Polikistik Over sendromunun genelde 10 kadından 1’inde ama Türkiye’de 5 kadından 1’inde görülen bir yumurta tembelliği hastalığı olduğunu söyleyen Öner, “Çok fazla yumurta vardır ama bu yumurtalar gebelik getirecek olgunlukta olmadıkları için çatlayamazlar, çatlayamadıkları için de yumurtalık dokusunda kalırlar ve bu kadınların çok fazla yumurtası olur. Aslında yumurtanın içerisinde yumurtlayamayan bir kadın hastalığıdır” şeklinde konuştu.

Polikistik Over sendromu olan hastalarda adet düzensizliği, tüylenmeler ve kilo artışlarının görüldüğü belirten Öner, “Kadınlar yumurtalamadığı zaman adet düzensizliği olur, bazen tüylenme ve kilo artışları olabilir. Özellikle bu kadınlara çocuk olabilmesi amacıyla yumurtlama tedavisi yapıyoruz. Burada çiftleri her zaman birlikte değerlendiriyoruz. Tüplerde herhangi bir tıkanıklığı olmayan, erkeğin sperm değerleri normal olan grup Polikistik Over sendromunda en çok sevdiğimiz hasta grubudur çünkü hastanın çok fazla yumurtası vardır. Bu yumurtalar uyarıldığı zaman gebelik şansı yüksektir. Normal yumurtlama tedavisi ile gebelik elde edemezsek o zaman yardımcı üreme tekniklerine başvuruyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen