1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Osman Zeki Yücesan İlkokulu’nda nöro öğrenciler mezun oldu

Osman Zeki Yücesan İlkokulu’nda nöro öğrenciler mezun oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Osman Zeki Yücesan İlkokulunda yapılan mezuniyet töreninde pandemi dönemi kaynaklı uzaktan eğitimi ile okul hayatına başlayan öğrenciler dört yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

 

Osman Zeki Yücesan İlkokulunda öğretmenlerinin Nöro (Hızlı öğrenen, çabuk uyum sağlayan) Öğrenciler olarak isimlendirdikleri öğrenciler, uzaktan eğitim ile öğrenmeye başladılar. eba ve zoom üzerinden ders alarak yetişen çocuklar pandemi, deprem ve ülkeler arası savaşlar arasında başarılı bir şekilde mezun oldular.

 

Okul bahçesinde düzenlenen ve velilerin de katılım sağladığı törende nöro öğrenciler gösteriler yaptı.  Etkinlikler arasında folklör ve aşuk maşuk oyunları, bayrak gösterileri , öğrenci duâsı ve yemini ile Filistinli kadınların, hapishanedeki tutuklu yakınlarına moral olması ve dışardan haber vermek için şifreli şarkılı oyunları gurur ve duygusal anlar yaşattı.

 

Nöro öğrenciler Gazze’li çocuklar ve kadınlar için Türk Bayrağını ve Filistin Bayrağını temsil eden renkli uçan balonları Dünya’da Barış” sözleriyle semaya bıraktı. Tören sonrası mezuniyet keplerini havaya fırlatan Nöro öğrenciler “Ulusum Korkma, Biz Yaparız. Dün Okulda, Bugün Evde Yarın Cephede Okuruz Korkma” notuyla pasta keserek eğlendiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen