1. Haberler
  2. Güncel
  3. OSB’de toplanan yardımlar, deprem bölgesine yola çıkacak

OSB’de toplanan yardımlar, deprem bölgesine yola çıkacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

KAYSERİ (1HA) – Depremden etkilenen vatandaşlar için Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yardım Toplama Merkezi kuruldu. Gelen ve koordineli şekilde ayrıştırılarak araçlara yüklenen yardımlar en kısa sürede deprem bölgesine doğru yola çıkarılacak.

Önceki gece ve dün öğle saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana illerinde yıkıma sebep oldu. Depremler Kayseri’de de şiddetli şekilde hissedildi. Yaşanan depremlerin ardından Kayseri’de Organize Sanayi Bölgesi’nde Yardım Toplama Merkezi kuruldu. Deprem bölgelerinde gerekli olan ihtiyaç listelerine göre malzemeler TIR’lara yüklenerek afet bölgelerine gönderilecek. Ayni yardımların Organize Sanayi Bölgesi Fuar alanına ve Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Deposuna, nakdi yardımların ise Kızılay veya AFAD hesaplarına gönderiliyor.

OSB Yardım Toplama Merkezi’nde şu ana kadar mutfak aletleri, patates, bulgur, pirinç, makarna, yatak, battaniye, pike, ısıtıcı, ekmek, temizlik malzemesi, havlu, tuvalet kağıtları, tüp, yemek kapları, ilk yardım kitleri gibi birçok malzeme toplandı.

Deprem bölgesindeki ihtiyaçlara göre listeler oluşturup onları topladıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Oradaki farklı ihtiyaçları tırlarımızın hepsine yüklüyoruz. Su kamyonu var içerisine su koyuyoruz. Ocak ihtiyacı varsa ocak, patatesinden çocuk bezine kadar, battaniyesinden sobasına kadar elimizden geldiğinde her şeyi düşünerek organize bir şekilde koyuyoruz.  Ayrıca burada ekip arkadaşlarımızı görevlendirdik tek tek kimden ne geldi, ne kadar geldi, nereye gidiyor, giren çıkan malların hepsinin koordinasyonu yapılıyor. Kızılay Kayseri Şube Bakanı Cafer Bey de bu ekibin içerisinde ve Kızılay Kayseri Şubesine paralar yatırıyor ve buradan ödemeler yapılıyor. Dolayısıyla parayı elden alıp verme gibi bir surumda yok. Her şey kontrol altında” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen