1. Haberler
  2. Güncel
  3. Ömrünü tamamlayan yapılar, kentsel dönüşümle yenileniyor

Ömrünü tamamlayan yapılar, kentsel dönüşümle yenileniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA-ÖZEL)  – Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapıların sağlamlığı bir kez daha ön plana çıktı. Kentsel dönüşümün öneminden bahseden Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün büyük önem arz ettiğini ve insanların da artık bu durumun farkına vardığını söyledi. Ömrünü tamamlamış yapılara dikkat çeken Gülmez, bu yapıların mümkünse güçlendirilmesi, değilse yenilenmesi gerektiğini de kaydetti.

6 Şubat günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük deprem, 11 ilde yıkıma sebep oldu. Bir taraftan depremin yaraları sarılmaya çalışılırken diğer taraftan da riskli yapıların güçlendirilmesi ya da yenilenmesi birinci gündem konusu oldu. Deprem gerçeği, binaların da sağlam olarak inşa edilmesinin önemini ön plana çıktı. Kentsel dönüşümün bu gibi durumlarda büyük önem arz ettiğini belirten Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, ömrünü doldurmuş bina stoklarına dikkat çekçi. 6 Şubat depremlerinin Kayseri’yi de etkilediğini anımsatan Gülmez, “Yapı denetim sektörünün 2012 yılında faaliyet göstermesinden sonra yapılan binalarımızın gayet sağlam ve düzenli olarak yapıldığını düşünüyoruz. Devletimizin de yapılan binaları denetlemiş olması içimize ferahlık veriyor. 1.5 yıldır Talas’ta bireysel olarak yaptığımız kentsel dönüşümlerden dolayı zamanını doldurmuş binaların depremde daha dayanıksız olabileceğini düşünüyoruz. Yeni yapılan binaların daha sağlam bina olduğunu biliyoruz. Bu sebepten dolayı kentsel dönüşüm büyük önem arz ediyor. Ülkemizin genelinin son zamanlarda gerek sosyal medyadan gerek haberlerden gerekse AFAD’ın bazı verilerinden öğrendiğimiz ve bildiklerimize göre ülkemizin genel anlamda bir deprem bölgesi içerisinde olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Bu sebepten dolayı ülkemizin genelinde kentsel dönüşüm büyük önem arz ediyor. Bunu insanların da farkına vardığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜLSAN İNŞAAT PROJELERİ

Gülsan İnşaat olarak depreme dayanıklı yapılar inşa ettiklerini vurgulayan Gülmez, “Depremden sonra Kayseri’deki müteahhit arkadaşlarımızın inşaatı bir nebze olsun durdurmuş olmaları binanın yapı kalitesinin daha sağlam olması sebebindendir. 6 Şubatta yaşamış olduğumu elim olaydan dolayı insanlarımızın konutlara talepleri bir nebze düşmüştü; müstakil ev düşünceleri vardı. O psikolojiyi üzerlerinden atıp yeni yapılan binalara talep göstermeye başladılar. Böylece inşaat sektöründe şehrimizde yavaş yavaş hızlanma olduğunu görüyoruz. Geçen sene Gülsan İnşaat olarak başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm projelerinde 2 parselimize başladık, 70’i aşkın dairelik bir proje, bu sene sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Geçen yıl kentsel dönüşüm projesi olarak başlamış olduğumuz Sayın Sitesi ve Tek Sitesi’ni bu yıl sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Özgür ve Tekin sitesi için 2 ay içerisinde temellerimizi atıp önümüzdeki sene sonuna teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.1

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen