1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Okullar Açıldı, Esnafın Yüzü Güldü

Okullar Açıldı, Esnafın Yüzü Güldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Okulların açılması, teneffüslerde öğrencilere satış yapan esnafları sevindirdi. Kayseri’de okul yakınlarındaki esnaflar, okulların açılmasının ardından iş yoğunluklarının arttığını ifade ediyor.

Hunat Mahallesi’nde lokanta işleten Ali Osman Ateş, öğrencilerin işlerini ne yönde etkilediğiyle ilgili “Pandemi lokanta sektörünü çok etkiledi. Üç tane okuldan öğrencilere hitap ediyoruz. Pandemi ve okulların kapanması işlerimizi çok etkiledi. Öğrenciler yıllardır buraya gidip geliyor, seviyor ve benimsiyorlar. Biz de indirim yapıyor ve onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Artık okullar açıldı ve inşallah kapanma olmaz” diye konuştu.

Ateş, öğrencilerin kendi gidişatlarını olumlu yönde etkileyeceğini belirterek “Bir gün içinde yaptığımız işi öğrenciler teneffüslerde geldiğinde bir saatte yapıyoruz. İlerleyen haftalarda işin daha da iyileşmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

“NORMALDE 20-25 TL’DEN AŞAĞI DÜRÜM BULUNAMAZ”

Fiyatlarla alakalı sorunlarla bire bir muhatap kaldıklarını ve bunun yanlış olduğunu ifade eden Ateş, “Müşteri sadece bizi gördüğü için zammı bizim yaptığımızı sanıyor. Aslında biz alış fiyatımıza en son yansıtma yapıyoruz. Önümüze malzeme geliyor ve üstüne 4-5 kere zam biniyor. Biz sadece 1 kere zam yapabiliyoruz. Tüm zamlar yansıtılsa piyasada 20-25 TL’den aşağı tavuk döner bulunamaz. Biz kârımızdan, maaşımızdan, çalışanımızdan, çeşitliliğimizden, giderlerden kıstık ve bir yılda sadece bir zam yaptık. Ambalajlar ve içeceklere zam geldi, elimizde %2,5 zamlanan ürünler var. Tavuk fiyatı ne kadar artarsa biz de o kadar zam yapmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Bir lise yakınlarında çiğköfte dükkanı işleten Rubil Kavan ise okulların açılmasıyla ilgili “Okullar açıldı ve öğrenciler sıklıkla gelmeye başladı, özellikle öğle aralarında. Şimdilik gidişat iyi” değerlendirmesini yaptı.

Kavan, öğrencilere müjde vererek “Öğrencilere yönelik bir fiyat artışı veya düşüşü söz konusu değil, ancak öğrencilere yönelik bir fiyat indirimi yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Okulların kapanmasının kendilerini tekrar zora sokacağını söyleyen Kavan, “Milli Eğitim Bakanlığı okulların kapanmayacağını söylüyor. Biz de okulların kapanmamasını umuyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen