1. Haberler
  2. İncesu Haberleri
  3. Küçük Depremler Büyük Depremlerin Habercisi Mi?

Küçük Depremler Büyük Depremlerin Habercisi Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından çok sayıda irili ufaklı sarsıntılar devam etti. Peki, küçük depremler, büyük depremlerin habercisi mi? Vatandaşları tedirgin eden bu soruya uzmanından net cevap; “Öyle olsaydı şu ana kadar binlerce büyük deprem olurdu.”

6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli iki büyük depremin artçıları hala devam ediyor. Kayseri’nin de şiddetli şekilde hissettiği depremlerin etkisi sürüyor. Hacılar ve İncesu merkezli küçük sarsıntılar da vatandaşa ‘deprem gerçeğini’ sürekli hatırlatıyor.

Bu sıralar, ‘Küçük depremler büyük depremlerin habercisi mi?’ sorusu kafalarda dolaşmaya başladı. Jeoloji Uzmanı Adnan Evsen, merak edilen soruya deprem sayılarını da örnek göstererek cevap verdi. Dünyada ve Türkiye’de büyüklü küçüklü yılda yüzlerce deprem olmaya devam ettiğini vurgulayan Evsen, “Ülkemizde son yüzyılda; 3M-4M arasında yaklaşık 52 bin kez, 4M-5M arasında 5 bin 600 kez, 5M-6M arasında 970 kez, 6M-7M arasında 86 kez ve 7M-7,9M arasında 20 kez deprem meydana gelmiştir” hatırlatması yaptı.

‘Küçük depremler, büyük depremlerin habercisi mi?’ sorusuyla ilgili de Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, “Küçük depremler büyük depremlerin habercisi olsaydı şu ana kadar binlerce sayıda büyük depremin olması gerekirdi. Demek ki küçük depremler büyük depremlerin habercisi değilmiş” cevabını verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen