Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının bugün yapılacağını duyurdu.
Bilim Kurulu toplantısının 27 Nisan çarşamba gününe ertelendiğini duyurmuştu. Bakan Koca “Hayırlı kararları Çarşambaya bırakmayalım, Salı günü toplanalım” paylaşımıyla kritik toplantının bugün yapılacağını duyurdu .
BİLİM KURULU KAÇTA TOPLANACAK?
Koronavirüs Bilim Kurulu, 26 Nisan Salı günü saat 12:00’de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak .
Kapalı alanlarda maske şartının zorunlu olup olmadığı gündemde olucak. Okullardaki maske zorunluluğuna yönelik de bir karar alınması bekleniyor.
“EN ÖNEMLİ TOPLANTILARDAN BİRİ”
Fahrettin Koca daha önceden yaptığı açıklamada toplantı için “Kanaatimce Bilim Kurulu’nun en önemli toplantılarından biri olacaktır” demişti.
Bilim Kurulu’nda 2 Mart’ta alınan kararla, açık havada maske zorunluluğu kaldırılmıştı.
“EN KÖTÜ GÜNLERİMİZ GERİDE KALDI”
Fahrettin Koca, Sakarya Valiliği’ni ziyareti sonrası yaptığı açıklamada “En kötü günlerimiz geride kaldı. Bilim Kurulu en önemli toplantılarından birini yapacak. Özellikle Maske başta olmak üzere bu anlamda alınacak önemli kararlar olacak, okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere. Gelecek hafta çok önemli olan Bilim Kurulu toplantısında ele almış olacağız” demişti.
VAKA SAYILARI 2 BİNLERDE
Günlük vaka sayısı 7 Nisan’da 10 binin, bir hafta sonrasında da 5 binin altına düştü. Birkaç gündür de 2 binlerde seyrediyor.
Çoğu ilde yoğun bakım servislerinde koronavirüs hastası kalmadı. Etkin aşılama ve uygulanan tedaviler sayesinde can kayıpları azaldı.
Tüm veriler, Bilim Kurulu’nda değerlendirilecek ve sonrasında merakla beklenen kararlar açıklanacak.