1. Haberler
  2. Güncel
  3. Korona Virüs Sebebi İle Ramazan Alışkanlıkları Değişecek

Korona Virüs Sebebi İle Ramazan Alışkanlıkları Değişecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yıl ibadet etmenin yanında, manevi ve kültürel hazları ile her birimize ayrı lezzetler yaşatan Ramazan ayı, bu yıl, alınan önlemler sebebi ile farklı yaşanacak. Alışkanlıklarımız da, aldığımız lezzetler de çok değişecek..

RAMAZAN PİDESİ
Fırınlar açık ve ramazan pideleri bizleri bekliyor olacak. Ama iftara son dakikalar kala, beklenilen fırın kuyrukları ve sıcak yumurtalı pideler bu yıl yok. Fırınlar, iftardan iki saat öncesine kadar satış yapacak.  Evden içi hazırlanmış kıymalı, peynirli, ya da ıspanaklı pidelerde bu yıl yapılmayacak. Fırıncı tarafından hazırlanan içler ile yapılabilecek.

RAMAZAN DAVULCUSU
Yayınlanan genelge ile, Ramazan davulcuları, özellikle para toplama konusunda yaşanabilecek yayılım sebebi ile, sadece yerel yönetimlerin davulcuların ödemesini yapması halinde çalışabilecek. Kayseri için ise alınan kararlar sonucunda davulcular bu ramazan da sokaklarda görünmeyecek.

TERAVİH
Camilerin, toplu ibadete kapalı olması sebebi ile bu yıl teravih namazları camilerde kılınmayacak. Evde de kılınabilecek teravih namazları için bu ramazan da ne yazık ki cami seçeneği mümkün değil

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ
Ramazan ayı için belediyeler tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri bu yıl gerçekleşmeyecek. Ramazan panayırları, konserleri, sokakları yada dinletileri bu yıl mümkün olmayacak.

İFTAR SONRASI BULUŞMALAR
İftar sonrası bir çoğunun alışkın olduğu, cafe, okey salonu, nargile salonu gibi mekanlar bu yıl açık değil. Ancak evlerde mümkün olabilecek buluşmaları da uzmanlar tavsiye etmiyor. Bu yıl, iftar sonrası sosyal etkinlik ne yazık ki yok.

Alışkanlıklarımızı, kültürümüzü ve bildiklerimizi değiştiren Korona Virüs, yakın dönemde etkisini azaltacak gibi görünse de, sosyal mesafe ve izolasyon kuralları sebebi ile hayatımıza uzun süre daha etki edecek gibi görünüyor. Ramazan ayının bitimi itibari ile bu tedbirlerin devam etmesi halinde, tamamen evde geçirmek zorunda kalacağımız bir Ramazan Bayramı da bizleri bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen