1. Haberler
  2. Adliye
  3. Kızını öldüren babaya ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulandı

Kızını öldüren babaya ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de eşi ile tartışan kızını bıçaklayarak öldüren baba, ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 15 Kasım 2021’de Talas ilçesi Tablakaya Mahallesi’nde meydana gelmişti. Basri K., kızı Şahinder K. ile eşini darbettiği iddiasıyla tartıştı. Basri K., üzerindeki bıçakla 2 çocuk annesi kızını boğazından bıçaklayarak öldürdü. Polise haber veren baba tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın dördüncü oturumunda sanık Basri K., cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla hazır bulundu. Öldürülen Şahinder K.’nın yakınları ve sanık avukatı Emre Ayan ise duruşma salonunda hazır bulundu. Davaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da katıldı.

Mahkeme savcısı, sanık Basri K.’nın ‘Alt soydan akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı, sanık hakkında ‘haksız tahrik’ hükümlerinin de uygulanması gerektiğini belirterek, cezasında indirim yapılmasını talep etti.

Tutuklu sanık Basri K. savunmasında, “Önceki ifademi tekrar ediyorum. Diyecek başka bir şeyim yoktur. Kanunlara saygılıyım” dedi.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Basri K. hakkında ‘alt soydan akrabayı kasten öldürmek’ suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, daha sonra ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak cezayı 20 yıla düşürdü. Basri K’nın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen