1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. KIZ İSTEME ÇİÇEKLERİ EN UYGUN 300 LİRA

KIZ İSTEME ÇİÇEKLERİ EN UYGUN 300 LİRA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Artan maliyetlerle kız isteme çiçeklerine de zam geldi. Güllerin fiyatları adetine ve kalitesine göre değişirken, isteme çiçeği buketleri 300 lira ile 5 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.

Kız isteme merasimlerinin vazgeçilmez hediyesi gül buketleridir. Artan maliyetler isteme çiçeklerine de yansıdı. Buketlerde fiyatların arttığını söyleyen Çiçekçi Ekrem Sarı, “İsteme çiçeklerinde fiyatlarımız 300 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. Ortalama isteme çiçekleri bin 500 civarında. Geçen seneye göre fiyatlarda piyasaya göre artışlar oldu. İhale yoluyla güllerimizi alır getiririz. Son iki ayda baya bir artış oldu. Buna bağlı olarak biz de fiyatları arttırmak durumunda kaldık. Şu an dediğim gibi 300 lira ve 5 bin arasında fiyatlar değişiyor” ifadelerini kullandı.

GÜLÜN KALİTESİ YÜKSELDİKÇE FİYATLAR DA YÜKSELİYOR

Esnaf Sarı, gülün kalitesine ve sayısına göre fiyatların değişiklik gösterdiğini dile getirerek, “İsteme çiçeklerinde fiyatlarımız 300 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. Ortalama isteme çiçekleri bin 500 lira civarında. Geçen seneye göre fiyatlarda piyasaya göre artışlar oldu. İhale yoluyla güllerimizi alır getiririz. Son iki ayda baya bir artış oldu. Buna bağlı olarak biz de fiyatları arttırmak durumunda kaldık. Şu an dediğim gibi 300 lira ve 5 bin arasında fiyatlar değişiyor. Bu şekilde kısmalar oldu” şeklinde konuştu.

Diğer bir yandan istemelerde gelenekselleşmiş gül buketinin anlamını anlatan Ekrem Sarı, “Kırmızı gülün anlamı, sevgi aşk demektir. Bana göre peygamber efendimizin simgesidir. Kırmızı gül asaletiyle, güzelliğiyle en çok tercih edilen çiçektir. Beyaz gül koyulmasının sebebi de, mesela 20 gülün içerisine bir tane beyaz gül koyuyoruz. Beyaz gül çiçeği temsil eder, bu kadar çiçeğin içinde sen bir tanesin anlamına gelir” diye konuştu.

Esnaf Sarı, son olarak artan fiyatlardan dolayı ve istekler çerçevesinde karışık buket isteyen müşteriler olduğunu söyleyerek, “Fiyat artışından dolayı karışık buket isteyen de oluyor ama kimi gelin hanımlar da kırmızı gül yerine karışık buket isteyebiliyor. O yüzden karışık buket de yaptığımız oluyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen