KAYSERİ’DEN 2. HAC KAFİLESİ UĞURLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de Hac yolculuğuna çıkacak olan 145 kişiden oluşan 2. kafile dualar eşliğinde yolcu edildi. İl Müftüsü Yusuf Akkuş, gidecekleri yerlerden kazasız, sıkıntısız dönüp gelmelerini temenni ettiğini belirtti.

Kayseri’den Hac ibadetlerini yerine getirmek için Suudi Arabistan’a giden 145 kişilik 2. kafile dualar eşliğinde Medine’ye yolcu edildi. Ayşe-Ahmet İnci Camisi önünde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan organizasyonunda hacı adayları uğurlama töreni yapıldı. Törene katılan Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkaş, “Yolculuğunuzu Cenab-ı hak kolay kılsın. Gideceğiniz yerlerden kazasız, sıkıntısız geri dönüp gelmeyi lutüf eylesin. Haccınızı hayırlı eylesin. Ne mutlu sizlere şimdi buradan Medine’ye uçacaksınız. Allah Rasulü’nün yanı başına varacaksınız. En kısa sürede de kendisini ziyaret edeceksiniz. Alemlerin efendisi Hz. Muhammed s.a.v. hemen orada yeşil kubbenin altında gideceksiniz. Medine de çok şeylere şahit olacaksınız. Her şeyden önce efendimize komşu olacaksınız. Komşuluğunuzu en iyi şekilde yapacaksınız. Oraya kavuşacaksınız. Zemzeme kavuşacaksınız. Arafat’a çıkacaksınız. Duaların makbul olduğu yerlere gideceksiniz. Ne mutlu size. Yolunuz açık olsun. Güle güle gidin. Allah selamet versin. Allah-u Teala yardımcınız ve yardımcımız olsun. Gidemeyen kardeşlerimizi de en kısa zamanda Rabbim oraları görmeyi, efendimizle baş başa kalmayı, hasbihal etmeyi, o güzel yerlere ulaşmayı nasip eylesin” dedi.

13 yıldır hacı olmayı beklediğini söyleyen bir vatandaş, “13 yıl bekledim. 13 sene sonra çıktı. Geçen yıl çıktı götürmediler bu yıl çıktı gidiyorum. Çok seviniyorum, mutluyum, elhamdülillah” şeklinde konuştu.

Hac yolcularından Mükremin isimli bir vatandaş ise, “Hacca gitmek bir nasip işi Allah lütfetti. Biz şanslı Müslümanlardanız. Hac mükellef müslümanın ömründe bir kere yer yüzündeki tüm müslümanların Arafat’ta toplandığı yıllık kongresidir. Bu kongre de müslümanların o yıl ki, o dönem ki en mühim konusu görüşülür karara bağlanır. Ne yapılacağına dair ortaya bir karar konur. O karar da uygulanır. Rol paylaşılır. Şimdi o hikmetten uzağız” ifadelerini kulandı.

Hacı adayları, uğurlanırken aileleriyle beraber duygusal anlar yaşadı. Aileleri tarafında dualar eşliğinde uğurlandı.

 

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KAYSERİ’DEN 2. HAC KAFİLESİ UĞURLANDI