1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kayseri’de drift yarışlarına yoğun ilgi

Kayseri’de drift yarışlarına yoğun ilgi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) kapsamında gerçekleştirilen drift yarışları Kayseri Kadir Has Stadyumu Otoparkında gerçekleştirildi.
Vatandaşların yoğun katılım sağladığı drift festivalini yaklaşık 7 bin kişi izledi. Bu spora her yaştan kişinin ilgisi olduğunu söyleyen Türkiye Otomobil Festivalleri Federasyonu yöneticisi Kenan Büyükbahçeci, “Bugün burada pandemi sonrasında 2, 3 yılın ardından drift etkinliklerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şu an görüleceği üzere yaklaşık 5 bin ile 7 bin üzeri gibi seyircimiz var. 7’den 70’e herkes burada. Kayseri drift etkinlikleri kaldığı yerden devam ediyor. Drift sporunu yapmak isteyenlerin dışarda yapmaları saçmalıktır. Bu sporu yapmak isteyenlerin tamamı Türkiye Otomobil Sporları Federasyonuna başvuruda bulunup lisanlarını alarak bu sporu icra edebilirler. Tek yapmaları gereken lisans almak, kask ve emniyet kemerini takıp, bir otomobille bu işe başlamak” ifadelerini kullandı.
Aslen İranlı olan drift pilotu Ferna Festivale İstanbul’dan katıldığını dile getirdi. 1,5 senedir drift sporu yaptığını söyleyen Ferna, “Buradaki atmosfer çok iyi her şey harika” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen