1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kayseri’de Boş Araziler Tarıma Kazandırılıyor

Kayseri’de Boş Araziler Tarıma Kazandırılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ,(BGC)-Geçen yıl nohut ile başlatılan boş arazileri tarıma kazandırma çalışmaları bu yıl da buğday ile devam etti. Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) arazisinde 160 dekarlık alanda yapılan buğday ekiminden 38 ton hasat elde edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi döneminin başında “Bir karış toprak bile boş kalmamalı” sözü üzerine harekete geçen Talas Belediyesi tarafından kırsal bölgelerdeki boş arazilerin tarıma katılması amacıyla ilk olarak nohut ekilerek tarımsal faaliyetler başlatılmış ve 30 ton ürün alınmıştı. Belediye-çiftçi iş birliğiyle gerçekleşen çalışmalar kapsamında bu yıl da aynı araziye buğday ekilerek 38 ton ürün elde edildi.

Bölgeye gelerek yapılan faaliyetleri yerinde gören Talas Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Çiftçilerimize bereketli olsun demeye geldik. Bu arazinin tarıma açılması son derece önem arz etmektedir.” diyen Çalıksoy, kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılıkla ilgili yapılacak her türlü çalışmaya katkı vereceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen