1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü’nde İHA-1 eğitimi yapıldı.

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü’nde İHA-1 eğitimi yapıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Ormancılık faaliyetlerinden kullanılmak üzere Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından personele insansız hava aracı kullanma pilot eğitimi verildi.

Gelişen teknolojiyle birlikte insansız hava araçlarının kullanım olanakları ve kullanıldığı alanlar da artış gösteriyor. Bu nedenle Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, İHA-1 İnsansız Hava Aracı Pilotu eğitimi düzenlendi. 36 saat teorik eğitimin 4 saati arazide uygulamalı olarak verildi.

Eğitime, Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk ve Basın ve İletişim Şube Müdürü Kuddusi Karabulut ile personeller katıldı. Burada konuşan Öztürk, gelişen teknolojiye dikkat çekerek bunun her alanda kullanılmasının işleri kolaylaştırdığını ifade etti. Ormancılık faaliyetlerinde de İHA teknolojisinden faydalanmanın önemine değinen Öztürk, “Arşivinin oluşturulmasında, üç boyutlu modelleme ve haritalama, arazi ölçümleme, orman yangını, orman koruma, ağaçlandırma sahalarının kontrolünde hava araçlarını kullanmak önemli. İnsansız hava araçlarının çok amaçlı kullanımının kurumumuza fayda sağlayacak eğitimin faydalı olmasını dilerim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen