1. Haberler
  2. Narkotik
  3. Kayseri dahil 20 ilde “NARKOÇELİK-22” operasyonu: 157 gözaltı

Kayseri dahil 20 ilde “NARKOÇELİK-22” operasyonu: 157 gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jandarma ekipleri tarafından 20 ilde düzenlenen “NARKOÇELİK-22” operasyonları sonucunda büyük bir darbe vuruldu. Ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 663 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 400 bin adet kök kenevir ve kök skunk ile 436 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyonlarda 157 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanırken, bu kişilerden 56’sı tutuklandı, 43’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonda 374 kilogram esrar, 3 milyon 400 bin adet kök kenevir ve 50 bin kök skunk ele geçirilirken, 5 zehir taciri yakalandı ve 5’i tutuklandı.

Antalya’da yapılan operasyonda ise 13 kilogram 750 gram skunk, 2 kilogram metamfetamin ve muhtelif miktarda uyuşturucu hap ve kök kenevir ele geçirildi. Operasyonda 33 sokak satıcısı yakalandı, 10’u tutuklandı ve 21’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Kayseri, Manisa, Van, Ağrı, Hatay, Aydın, Ankara, Hakkâri, İstanbul, Çanakkale ve diğer illerde de benzer operasyonlar düzenlendi ve çeşitli miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili detaylı bilgi verdi.

Operasyonları gerçekleştiren jandarma ve gümrük muhafaza ekipleri tebrik edilirken, ülkenin zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlenmesi konusundaki kararlılık vurgulandı.

Bu operasyonlar, ülkenin gençlerini ve toplumunu uyuşturucu maddelerin zararlarından koruma adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen