1. Haberler
  2. Güncel
  3. KASKİ, DEPREM BÖLGESİNDEKİ KONTEYNERLERİN SU VE KANALİZASYON ALTYAPISINI İNŞA EDİYOR

KASKİ, DEPREM BÖLGESİNDEKİ KONTEYNERLERİN SU VE KANALİZASYON ALTYAPISINI İNŞA EDİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş’ta kurulan konteyner kentlerde barınmak için gerekli olan su ve kanalizasyon altyapısını inşa ediyor.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem, 11 kentte yıkıma yol açtı. Sarsıntının üzerinden 12 gün geçti ancak bölgede yardımlar devam ediyor. Binlerce kişi mağdur olurken bir taraftan da yardım faaliyetleri sürüyor. Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, altyapıyı revize ederek kullanılabilir hale getirmeye çalışıyor. Mevcut hatları baştan aşağı revize eden KASKİ, kurulan konteyner kentlerde de su ve kanalizasyon hattı bağlantılarını gerçekleştiriyor.

İlk günden itibaren tüm birimler ile bölgede geniş çaplı bir çalışma yapıldığını söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KASKİ’nin yürüttüğü faaliyetler ile altyapının işlevini büyük oranda yeniden kazandığını kaydetti.

KASKİ ekiplerinin gece gündüz demeden altyapıyı ayağa kaldırmak için mücadele ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerimizle koordineli bir şekilde çalışarak zarar gören altyapıyı mümkün olabildiğince hızlı bir şekilde onarmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Gerek içme suyuna erişimi sağlamak gerek atık su hatlarını faaliyete geçirebilmek için insanüstü bir mücadele verildi. Diğer yandan vatandaşlarımızın tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını karşılamak üzere AFAD tarafından kurulan konteynerlere bölgede hizmet veren ekiplerimiz tarafından temiz su ve kanalizasyon bağlantıları yapmaktadır. Bu kapsamda bugüne kadar muhtelif yerlerdeki konteynerlerin bağlantısı yapılmıştır. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah desteğimiz sürecek” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen