1. Haberler
  2. Güncel
  3. İYİ Partili Özhan, “Kayserispor’u siyasete bulaştırmasınlar”

İYİ Partili Özhan, “Kayserispor’u siyasete bulaştırmasınlar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, statlarda taraftarın demokratik haklarını kullandıklarını belirterek “Kayserispor yönetimi kendisine bir vazife çıkarmış olması bir problemdir. Hepimizin değeri olan Kayserispor’u lütfen siyasete bulaştırmasınlar” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Vekili Mehmet Savruk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, gündemdeki konuları değerlendirdi. Son yıllarda Türkiye’nin en büyük tartışmalarından birisinin devlet ve hükümet arasındaki ayrımın tam sağlıklı yapılamamış olması olduğuna işaret eden Özhan, “Çünkü hükümetler, millet iradesinin temsil makamıdır. Devlet mekanizmasını yönetmek için. Devletin birliği ve birlikteliği noktasında milletin devletimize bağlılığı ve devletiyle birlikteliği noktasında hiç kimsenin zihninde herhangi bir şüphe olmaması gerekiyor. Öncelikle o şüpheyi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bir siyasi partiyi devletle özdeşleştirmemek inancında olmamız gerekiyor. Çünkü sandıkla gelen her irade sandıkla gidebilir. Fakat devletin varlığı daima bakidir. Baki olacak olan da devletimizin varlığıdır” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİSPOR’A VE KAYSERİSPOR TARAFTARININ SAĞ DUYUSUNA GÜVENİYORUM’

Kayserispor yönetiminin Kayseri halkına, Kayserispor’un manevi şahsına ve Kayseri şehrine bir özür borcu olduğunu dile getiren Özhan, “Burada Beşiktaş taraftarının özgür iradesiyle yaptığı bir çıkış, slogan, tepki var. Burada kabul edilmesi gereken demokratik bir eylem var, mevcut iktidara yönelik. Aslında bunun üzerinden Kayserispor yönetiminin kendisine bir vazife çıkarmış olması bir problem. Çünkü Beşiktaş taraftarı kurumsal bir temsiliyet ortaya koymuyor. Fakat Kayserispor yönetimi dediğimiz yer kurumsal bir temsiliyeti ortaya koyuyor. Beşiktaş taraftarının bireysel hür iradesiyle yaptığı kurumsal olmayan çıkışı Kayserispor bir adım ileriye götürüp kurumsal bir iradeye dönüştürüyor. Siyasi tartışmalar içerisinde kabul edilemez, yakışıksız, tırnak içinde millet ittifakını temsil etmek için o iradeye yönelik aşağılama sözcüğü olarak kullanılan ‘zillet’ ifadesini geçirerek bu hakareti yönetim olarak ortaya koyuyorlar. Ben Kayserispor yönetiminin Kayseri halkına, Kayserispor’un manevi şahsına ve Kayseri şehrine bir özür borcu olduğu inancındayım. Kayserispor’u lütfen siyasete bulaştırmasınlar. Kayserispor hepimizin değeri. Hepimizin şampiyonlukta görmek istediği bir değer. Bu değeri siyaset tartışması içerisine sokmasınlar. Özür dilemedikleri takdirde ben o ifadeyi yazan yönetim kuruluna aynen iade ediyorum. Kayserispor’a ve Kayserispor taraftarının sağ duyusuna güveniyorum” şeklinde konuştu.

KAYSERİSPOR NE AÇIKLAMA YAPMIŞTI?

Kayserispor Kulübü’nden statlarda hükümet aleyhine atılan sloganlarla ilgili, “Kayserispor’un ve Kayserispor camiasının, devletin ve milletin sonuna kadar yanında olduğunu, şu felaket günlerinde milli acımızı yürekten paylaştığını, tribünlere hakim olmaya çalışan kirli siyaset ve zillete de karşı olduğunu ve bunu da kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklaması yapılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen