1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Şahin, “Kocasinan köy gibi kaldı”

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Şahin, “Kocasinan köy gibi kaldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Kocasinan ilçesinde sorunlar olduğunu ve köy olarak kaldığını söyleyen İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurdaer Şahin, “Kocasinan’ın yardıma muhtaç bir ilçe olduğunu biliyorum. Kocasinan’ın gettolar bölgesi olduğunu biliyorum. Biz bu problemlere çözüm üretmek için bu işe talip olduk. Kocasinan atıl, kocaman bir köy gibi kaldı. Bu ilçede Türkiye’nin en büyük barajlarından bir tanesi var ama Kocasinan’ın toprakları suya muhtaç” dedi.

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurdaer Şahin, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.

Kocasinan Belediye Başkanı olduğunda model bir belediyecilik örneği sergileyeceğini dile getiren Şahin, “Kocasinan’ın sorunlarını biliyorum. Kocasinan’ın nasıl atıl bırakıldığını, Kocasinan’ın yardıma muhtaç bir ilçe olduğunu biliyorum. Kocasinan’ın gettolar bölgesi olduğunu biliyorum. Biz bu problemlere çözüm üretmek için bu işe talip olduk. Kocasinan atıl, kocaman bir köy gibi kaldı. Bu ilçede Türkiye’nin en büyük barajlarından bir tanesi var ama Kocasinan’ın toprakları suya muhtaç. Oraya bir kapalı sulama sistemi yapılamadı, üretim desteklenemedi. Biz üretimi destekleyeceğiz. İnsanları yardıma muhtaç olmaktan çıkartıp üretilen hasattan gelir elde etmesini sağlayacağız. Burada model belediyecilik yapmak durumundayız. Belediyenin görevi çöp toplamak, yolları asfaltlamak olmamalı. Aynı zamanda Kocasinan üretim çiftliklerinin çok yoğun olduğu bir bölge. O çiftliklerden çıkan gübreler koku ve sinek yapıyor. Bunların çözümleri çok basit ama maalesef belediye bu konulara hiç el atmadı” ifadelerini kullandı.

‘SAHABİYE ÇOK RİSKLİ BİR BÖLGE’

Kocasinan’da bir çok bölgede sorunların olduğuna dikkat çeken Şahin, “Kocasinan’da birçok kentsel dönüşüm bölgesi var. Sahabiye mahallesinde çalışmalar başladı bir türlü bitmedi. Şimdi orada nerden geldiği, ne yaptığı belli olmayan kayıt dışı insanlar yaşıyor. Sahabiye çok riskli bir bölge. Yeni Mahalle ve Argıncık’ta benzer durumlarla uğraşıyor. Argıncık 25 senedir aynı. Bu arkadaşlar bunu yapamadıysa biz yapacağız diyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen