1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. IDF: Hizbullah saldırıda ‘Falaq-1’ adlı İran yapımı roketi kullandı

IDF: Hizbullah saldırıda ‘Falaq-1’ adlı İran yapımı roketi kullandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), dün Golan Tepeleri’nde futbol sahasına düzenlenen saldırıda ‘Falaq-1’ adlı İran yapımı roketin kullanıldığını açıkladı.

 

IDF, Hizbullah’ın Golan Tepeleri’nde bir futbol sahasına dün roketli saldırı düzenlediğini ve 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, saldırının Hizbullah tarafından düzenlendiğine dair göstergelerin olduğunu ifade etmişti. IDF bugün yaptığı açıklamada, düzenlenen saldırıda ‘Falaq-1’ adlı İran yapımı roketin kullanıldığını belirtti. Açıklamada, “ Falaq-1 İran’da üretilmiş bir roket. Falaq-1 roketi yaklaşık 10 kilometre menzile, 50 kilogramlık bir savaş başlığına ve 240 milimetre çapa sahip” denildi.

 

SALDIRIYA CEVAP İÇİN NETANYAHU VE GALLANT’A YETKİ VERİLDİ

 

İsrail’de Güvenlik Kabinesi, saldırı sonrası dün toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Güvenlik Kabinesi toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu üyeleri, Hizbullah terör örgütüne karşı verilecek cevabın şekli ve zamanlaması konusunda karar vermek üzere Başbakan ve Savunma Bakanına yetki verdi” ifadeleri kullanıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen