Fotoğraflı (23)
1:34

Her kaşıntı uyuz belirtisi midir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Şehir Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nde Asistan Doktor Furkan Çalıcıoğlu, her kaşıntının uyuz belirtisi olmadığını ifade ederek, “Her kaşıntı uyuz değildir. Uyuzun belirtileri daha spesifik; özellikle gece artan kaşıntı, ailenin başka bireylerinde de var olan kaşıntı, el parmak aralarına, genital bölgede, meme ucunda olan kaşıntı uyuza bizi daha çok yönlendirir. Gece artan yoğun kaşıntı şikayeti varsa, ailenin diğer bireylerinde de varsa eczanelerden bilinmedik ürünler ya da bitkisel içerikli ilaçlar kullanmaktansa bir dermatoloji kliniğine başvurarak hekim kontrolünde uygun ilaçların reçete edilmesi önemlidir” dedi.

Kayseri Şehir Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nde Asistan Doktor Furkan Çalıcıoğlu, uyuz hastalığının ortak eşya kullanımıyla ve cinsel temasla bulaştığını ifade ederek her kaşıntının da uyuz belirtisi olmadığını söyledi. Çalıcıoğlu, “Her kaşıntı uyuz değildir. Deprem döneminde ortaya çıkan bir salgınla beraber uyuz vakaları arttı ama her kaşınan kişi uyuz değildir” ifadelerini kullandı.

UYUZ BELİRTİLERİ NEDİR?

Uyuz belirtilerinden bahseden Asistan Doktor Çalıcoğlu, “Uyuzun belirtileri daha spesifik; özellikle gece artan kaşıntı, ailenin başka bireylerinde de var olan kaşıntı, el parmak aralarına, genital bölgede, meme ucunda olan kaşıntı uyuza bizi daha çok yönlendirir. Uyuz temasla hemen bulaşabilen bir rahatsızlık değildir. Gece artan yoğun kaşıntı hastaları haliyle tedirgin ediyor. 15-20 dakika yakın temasla, ortak eşya kullanımıyla, yatak yorgan kılıf gibi orta eşya kullanımıyla ve cinsel temasla bulaşan bir rahatsızlıktır” diye konuştu.

TEDAVİSİ NEDİR?

Uyuz tedavisinden ve kişilerin mutlaka hekim kontrolüyle tedavi olması gerektiğinden bahseden Çalıcıoğlu, “Eğer ki ailenin bir bireyinde uyuz teşhisi konuluysa kaşınan kaşınmayan herkesin tüm aile bireylerinin aynı anda tedavi olması gerekir. Tedavi krem ya da hap tedavisi şeklinde olur. Haftada bir uygulanan bir tedavidir. Haftada bir uygulandıktan sonra 2 hafta boyunca hasta uygular ve daha sonra uyuz tedavi olmuş olur ama tedavi olduktan sonra kaşıntı hafif şiddette 4-6 hafta daha devam edebilir. Hastalar endişelenmesin. Tedaviyi hekimin söylediği şekilde uyguladılarsa eğer iyileşeceklerdir. Gece artan yoğun kaşıntı şikayeti varsa, ailenin diğer bireylerinde de varsa eczanelerden bilinmedik ürünler ya da bitkisel içerikli ilaçlar kullanmaktansa bir dermatoloji kliniğine başvurarak hekim kontrolünde uygun ilaçların reçete edilmesi önemlidir” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Her kaşıntı uyuz belirtisi midir?