Fotoğraflı (20)
1:33

Kan stokları azalması sebebiyle ERÜ Kan Merkezi’nde Ramazan boyunca kan bağışı yapılabilecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ramazanın başlaması ve kış dönemlerinde kan bağışı oranın azalması, kan stoklarındaki azalma sebebiyle Erciyes Üniversitesi Kan Merkezi’nde kan bağışı kampanyası başlatıldı. Merkezde Ramazan boyunca sabah 08.00 ile gece yarısı 00.00’a kadar vatandaşlar kan bağışında bulunabilecekler. Kan stoklarının normale göre yüzde 25 azaldığını ifade eden ERÜ Kan Merkezi Donör Kazanım Uzmanı Fatih Polat, “Kan bağışında bulunmak insan sağlığına çok yararlı ve de kan verilmesi çok kolay bir süreç, 18 yaşını doldurmuş, 50 kilonun üzerinde olan ve herhangi bir hastalık taşımayan bireyler kan bağışında rahatlıkla bulunabilirler. Ayrıca düzenli kan bağışında bulunan kişilerde kalp krizi riski yüzde 100 oranında azalmaktadır” dedi ve bütün vatandaşları kan bağışına davet etti.
Erciyes Üniversitesi Kan Merkezi’nde; kan stoklarının azalması sebebiyle ve Ramazan’a özel kan bağışı kampanyası başlatıldı. Merkezde sabah 08.00 ile gece yarısı 00.00’a kadar, Ramazan boyunca kan bağışları yapılabilecek.
Kan bağışının acil değil; sürekli bir ihtiyaç olduğunu ve özellikle Ramazan, kış dönemlerinde kan stoklarının bir hayli azaldığını ifade eden ERÜ Kan Merkezi Donör Kazanım Uzmanı Fatih Polat, “Hem kış dönemi hem de Ramazan aynı zamana denk gelince kan stoklarımız bir hayli azaldı. Kan stoklarımız şu anda normal zamanlara göre yüzde 25’e yakın bir oranda azaldı, biliyorsunuz ki hastalıkların, kazaların ardı arkası kesilmiyor. ERÜ Hastaneleri’nde 1200’den fazla hastamız bulunmakta ve bu hastalarımızın her gruptan kana ihtiyacı var” dedi ve bütün vatandaşları kan bağışına davet etti.
Düzenli kan bağışında bulunan bireylerde kalp krizi riskinin yüzde 100 oranında azaldığını ifade eden Polat, “Kan bağışında bulunmak insan sağlığına çok yararlı ve de kan verilmesi çok kolay bir süreç, 18 yaşını doldurmuş, 50 kilonun üzerinde olan ve herhangi bir hastalık taşımayan bireyler kan bağışında rahatlıkla bulunabilirler” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kan stokları azalması sebebiyle ERÜ Kan Merkezi’nde Ramazan boyunca kan bağışı yapılabilecek