HASENE VAKFI’NDAN DEPREMZEDELERE GIDA VE KIYAFET DESTEĞİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ(1HA) – Hasene Vakfı Kayseri Şubesi il genelindeki durumu olmayan ailelerle depremzede misafirler için gıda ve kıyafet desteğinde bulunuyor.

 

Dünya genelinde 103 ülkede faaliyet gösteren ve 8 ilde şubesi bulunan Hasene Vakfı Kayseri Şubesi durumu olmayan ailelerle kentte bulunan depremzedelere gıda ve kıyafet desteğinde bulunuyor. Depremzedelere yönelik içerisinde gıda maddeleri bulunan ‘Afet paketi’ ile sahurluk gıda malzemelerinden oluşan koliler hazırlandı. Vakfın Kayseri şubesine gelen depremzede misafirler istenilen belgeleri sunup kadın, erkek, çocuklar için temin edilen sıfır giysilerden sınırlı sayıda alabiliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Hasene Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Topuz, “Hasene Vakfı olarak Kayseri’mizde, Türkiye’mizde 8 ilimizde şubeleşmiş olarak ihtiyaç sahiplerine, mazlum, mağdur vatandaşlarımıza gıda yardımı kışın kömür, yakacak, giysi yardımı yapmaktayız. Hasene International ile yurt dışında bağlantılı olan eşinize yine ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım götürmekteyiz. Ramazan’da kumanya paketleri, kurban bayramında kurban kampanyası. Afet durumlarında ihtiyaç olan her türlü temizlik ve maddelerini ulaştırmaktayız. Dünya genelinde 103 ülkede Hasene International olarak hizmet vermekteyiz. Yine Türkiye’mizde de Kayseri’mizde de kurban kampanyaları, ramazanda gıda kumanya kampanyaları düzenlemekteyiz. Kayseri’de bin 500 üzerinde ihtiyaç sahibi ailemize aylık muntazam gıda yardımı götürmekteyiz. Tüm ülkemizi, bütün milletimizi derin bir üzüntüye sevk eden 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra biz de Hasene Vakfı olarak günün ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye hareket ederek oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarma noktasında seferber olduk. İlk etapta yine gıda ve kışlık malzeme yolladık. Biz de vakıf olarak seferber olduk” diye konuştu.

“RAMAZAN BAKETİ VE KIYAFET DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Topuz, açıklamasının devamında, “Şimdi ise deprem bölgesinden şehrimize gelen kardeşlerimizin burada karşılaşmış oldukları problemlerin çözülmesi noktasında vakıf olarak yine bir gayret içerisindeyiz. Bunlara kısaca değinecek olursak depremzedelerimize gıda maddesi ulaştırıyoruz. Hijyen paketleri hazırladık. İçerisinde çamaşır, şampuan, sıvı sabun, diş macunu 10 kalem temizlik maddesi hazırladık. Ramazana az bir zaman kaldı. Biz yine başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere ihtiyaç sahiplerine sahur paketi de hazırladık. Bu sahur paketinde bir koli yumurta, çay, peynir, çikolata, zeytin, helva gibi kahvaltılıklar var. Ayrıca sosyal mağazamız bulunuyor. Sosyal mağazamızda kadın, erkek ve çocuklar için iç çamaşırı ve kıyafet bulunuyor. Hepsi sıfır olan kıyafetlerden belirli sayıda alabiliyorlar. Depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
HASENE VAKFI’NDAN DEPREMZEDELERE GIDA VE KIYAFET DESTEĞİ