1. Haberler
  2. Güncel
  3. GÜVENLİK SİSTEMLERİ KURDURURKEN, HABER ALMA MERKEZİNE DİKKAT EDİN

GÜVENLİK SİSTEMLERİ KURDURURKEN, HABER ALMA MERKEZİNE DİKKAT EDİN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- Japon Alarm Uzmanı KLC Güvenlik SECOM Çözüm Ortağı Genel Müdürü İbrahim Kılcı, güvenlik sistemleri kurdurulurken iyi bir haber alma merkezi olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Güvenlik sistemleri alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Bu noktaları açıklayan Japon Alarm Uzmanı KLC Güvenlik SECOM Çözüm Ortağı Genel Müdürü İbrahim Kılcı, “Güvenlik sistemleri alırken dikkat etmemiz gereken noktalar, kamera, alarm sistemleri akıllı ev sistemleri olarak 3’e ayrılıyor. Alarm alırken iyi bir haber alma merkezi olması gerekiyor. Bununla beraber detektörlerin bulunması ve kullanılan detektörlerin kendini ihbar etme özelliği olması gerekiyor. Haber alma merkezinin çok kısa sürelerde size dönüş sağlamaları gerekiyor. Ulusalda alarm sistemi alanında çalışan firmaları tercih etmemiz gerekiyor” dedi.
‘SECOM ALARM GÜVENLİK DÜNYADA BİR MARKA’
SECOM Alarm Güvenliği tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Kılcı, “Biz SECOM alarm güvenlik olarak dünyada olan bir markadır. Çözüm ortağı olarak Kayseri, Ankara, Konya, Eskişehir’de yani 4 ilde bu hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bu tür firmaları neden tercih etmeliyiz. Mesela bu tür firmalarda 24 ay kiralama ya da tamamen satın alma var. Kolaylaştırma bakımından servis hizmeti var. Elektrikli sistem olduğu için arıza yapma, pil bitme ihtimali gibi birçok olayla karşı karşıya kalacaklar. Fakat bu şekilde ulusaldaki firmalarla çalıştığınızda bu sorun ortadan kalkıyor. Hatta birçok firmada alarm sistemini kullandığınız müddetçe sizden kaynaklı olmayan arızalarda bu servis ücreti ömür boyu ücretsizdir. Kullanılan sistemdeki materyallerin kaliteli olması gerekiyor. Herhangi bir alarm alıp kendiniz kurmak isterseniz, internette birçok marka var. Alarm olarak. Sabit hat üzerinden de haberleşme ya da GPS ile haberleşme çeşidi var. Ben GPS üzerinden haberleşmeyi sizlere önerebilirim. Daha sağlıklı bir haberleşme alırsınız. Sabit hat üzerinde güvenlik açıkları var. Mesela sabit hattın devre dışı kalması meşgul olması, hattın dışarıdan sabote edilmesi gibi durumlar olduğunda alarmınız aslında devre dışı kalmış oluyor” ifadelerini kullandı.
Güvenlik açısından kamera sisteminin de önemli olduğunu belirten Kılcı, “Kamera kısmına gelecek olursak birçok marka model var. Önce görüntü kalitesinin kamerada ön plana çıktığını söyleyebilirim. Gördüğünüz nesneyi net doğru bir şekilde görüyor olmanız lazım. Kamera alıyorsak önce görüntü kalitesine bakmamız gerekiyor. Sonrasında bu kamera sistemlerinde de dış ortam, iç ortam dediğimiz kameralar var. Mesela genelde bize ağırlıklı sorulan sorulardan birisi dışarıdaki kameralar yağmurdan, kardan, doludan, doğal iklim şartlarından etkilenir mi, hayır bu kameralar ona göre dizayn edilmiştir. Tabi burada yine dediğim gibi marka model olarak global ortamdaki firmaları tercih etmeniz gerekiyor. Buna da internet üzerinden ulaşabilirsiniz. İnternetten yaptığımız araştırmalarda megapikseli, kalitesi, dış kasası, plastik mi, metal kasa mı? Doğa olaylarından etkilenmeyecek konumda, doğru materyallerle üretilmiş mi? Bunları tek tek inceleyerek almanız gerekir. Mutlaka kamera, alarm yapan firmalardan bu konuda destek alarak da ilerleyebiliriz. Kameralar da bizim SECOM tarafından, KLC Güvenlik tarafından kullandığımız full color dediğimiz bir özellik var. Kameralarda renkli gece görüşü olarak tanımlayabilirim. Yani gece de gündüz de renkli görüntü imkanı sunuyoruz. Wi-fi özelliği olan kameralar var. Burada wi-fi gücüne sinyaline bakmak gerekiyor. Doğru wi-fi gücünü üretip doğru görüntüyü size kesintisiz sunabiliyor mu? Bu önemli. Bugün hangi ürünü alırsınız alın sorun yaşamamak için bunların tedarikçilerinde mutlaka dünya lideri, ülke lideri olan, kendi pazarında lider olan firmaların tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
SECOM GÜVENLİK KAMPANYA FIRSATI
KLC Güvenlik SECOM Çözüm Ortağı Genel Müdürü İbrahim Kılcı, verilen hizmetlerde alarm kısmında 5 müşteri profiline ayrı bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Kılcı, “Bireysel ev aboneleri, doktorlar, diş hekimleri, eczaneler, veterinerler, optikçiler. Bu insanlara ilk 9 ay yüzde 50 indirim veriyoruz firma olarak, kurulum montajını ücretsiz olarak yapıyoruz ilave olan detektörlerin hepsini yarı fiyatına indiriyoruz. Bununla beraber de aynı hizmeti veriyoruz. Değişen bir şey yok ve ek olarak panik butonunu da bu saydığımız müşterilere de ücretsiz olarak verebiliyoruz. Bugünkü ekonomik duruma baktığımızda bu hizmeti ekstrem hizmet olarak görüyorum. Çünkü normal hizmetin dışında birçok hizmet sunuyoruz. Bu özel müşteri grubumuza. Kamera kısmında da piyasanın full color özelliği bulunan kameralarımızı kullanmamıza rağmen yine de piyasa fiyatları altında yüzde 20 yüzde 30 hatta bazı yüksek segmentli işlerde yüzde 40’a varan indirimlerle kamera hizmetinde firmamız bünyesinde verebiliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen