1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gözler bugün açıklanacak “faiz” kararında

Gözler bugün açıklanacak “faiz” kararında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasalarda gözler, Merkez Bankası’nın faiz kararına çevrildi. Para Politikası Kurulu bugün saat 14.00’te yılın 5’inci faiz kararını açıklayacak.

Toplantıya Fatih Karahan başkanlık edecek. Toplantının ardından karar metni ile birlikte faiz kararı belli olacak. Kurul, en son mart ayında politika faizinde değişikliğe gitmiş ve politika faizini yüzde 50’ye yükseltmişti. Nisan ayı toplantısında ise faiz sabit tutulmuştu.

Ekonomistlerin çoğunluğuna göre, bu toplantıda faiz oranında bir değişiklik beklenmiyor. Ancak karar metninde yer alacak mesajlar da piyasaların yakından izlediği konular arasında.

Kurul, son karar metninde finansal koşullardaki sıkılığa dikkat çekmiş ve aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş sağlanana kadar sıkı duruşun devam edeceğini belirtmişti. Bu nedenle, enflasyon gelişmeleri ve para politikası çerçevesine ilişkin mesajlar da dikkatle takip edilecek.

Geçtiğimiz günlerde Fed, politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu ve tutanaklarında enflasyona yönelik risklerin devam ettiğini ve politikanın daha da sıkılaştırılabileceğini vurguladı. Bu da küresel piyasalarda önemli bir referans oluşturuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen