1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Gıda denetimlerinde 608 kişi ve işyerine 39,6 milyon lira ceza kesildi

Gıda denetimlerinde 608 kişi ve işyerine 39,6 milyon lira ceza kesildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde, Kurban Bayramı öncesinde gıda işletmelerine yönelik ciddi bir operasyon gerçekleştirildi. Bu süreçte Türkiye genelinde toplam 56 bin 38 denetim yapıldı. Denetimler sonucunda 608 kişi ve işyerine toplamda 39 milyon 629 bin 334 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 3 işletme hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gıda güvenilirliğini sağlamak ve haksız rekabeti önlemek için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. 2023 yılında 1 milyon 300 bin resmi gıda kontrolü yapıldığını ve bu kontrollerde 18 bin 948 işletmeye ceza kesildiğini vurguladı.

Yumaklı, vatandaşların sağlığını riske atan her türlü ihlale karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini ve bu konuda tüketicilerin de duyarlı olmalarının önemini vurguladı. Gıda güvenliği ile ilgili şikayetler için Alo 174 Gıda Hattı ve Whatsapp Gıda İhbar Hattı’nın tüketicilere hizmet verdiğini hatırlattı.

Kurban Bayramı öncesinde yapılan bu denetimlerin, vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla büyük önem taşıdığı belirtildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen