BU KÖY GÖRÜLMEYE DEĞER.. GEZİCİ RADAR ELBAŞI’NDA (1)
18:01

Gezici Radar Bünyan’da

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mega Metalin sunduğu Gezici Radar programı bu hafta Kayseri’ye 30 km uzaklıkta olan muhteşem doğasına sahip temiz havası ve yemyeşil ağaçlarıyla görenleri kendine hayal bırakan Bünyan’dan sesleniyor. Bu yolculukta yanımızda Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun bizimle olacak ve yine aynı zamanda Bünyan’a emekler vermiş Burhaneddin Akbaş bize eşlik edecek.

Yanımızda Bünyan belediye başkanı Özkan Altun var sohbetimize onunla başlıyoruz.  Vali Gökmen Çiçek ve Memduh Büyükkılıç’ın katkılarıyla Bünyan’ı güzel bir hale getirdiklerini söyleyerek kendilerine bir kez daha teşekkür etti. Kayseri’de ilk defa cam teras olacağını ve mesire alanından çıkan kaynak suyun Bünyan’dan geçeceğini söyledi.

Sultan Hanı bölgesine geliyoruz yanımızda kaymakam bey var. Sultan Hanının bir Selçuklu eseri  olduğunu Kayseri tarihi açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Bünyan’da kurulan kadın kooperatifine geliyoruz. Yanımızda Şükran hanım var Bünyan’ın meşhur gilaborsunu reçel haline getirerek paketleme işlemi  yapıldığını aynı zamanda mantı, yağlama, yaprak sarması, su böreği, kabak çiçeği dolması ,köfte ve yöresel yemeklerin de yapıldığını söyledi.

Son olarak Bünyan’ın gürül gürül suyu ,kazları, ördekleri ,balıklarıyla en yakın denize 300 km uzakta olduğu Kayseri’de ferahlık veren Pınarbaşı mevkiindeyiz 1200’lü  yılların başında Selçuklu varken kurulduğu bir dönem olduğunu söyleyen Burhaneddin Akbaş hoca şairlerin şiir yazarken de ilk başta andıkları yerin burası  olduğunu söyledi .

Sizde yolunuz düşerse Bünyan’a uğramayı unutmayın . iyi seyirler ..

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Gezici Radar Bünyan’da