KAYSO MECLİS ÜYESİ ŞEREF ÖZDEMİR: İŞLETMELERİN EN BÜYÜK PROBLEMİ ‘GELİNLER VE DAMATLAR’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Üyesi sanayici işadamı Şeref Özdemir, Kayseri’de aile işletmelerinin en büyük probleminin ‘gelinler ve damatlar’ olduğunu söyledi.

Meslek Komitesi istişare toplantısında söz alan, KAYSO Meclis Üyesi Şeref Özdemir, Kayseri/de anlaşmazlık yaşanan şirketlerle ilgini önemli açıklamalar yaptı. Sanayide problem yaşayan 20’den fazla işletmeye hakem olarak çağrıldığını anlatan Ödemir, “Bu işletmelerde problemin asıl kaynağına inildiğinde genellikle problemin gelinler ve damatlardan kaynaklandığını gördük” dedi.

Kayseri’deki işletmelerin bir çoğunun aile işletmeleri olduğuna işaret eden Özdemir, bunların ikinci kuşağa geçtiğinde problemlerin yaşandığını aktardı. Anlaşmazlıklar sonucunda bir çok firmanın bölünmeye gittiğini vurgulayan Özdemir, giderek sermayenin küçüldüğünü kaydetti. Liyakatli ve yönetim kabiliyeti olan ikinci kuşağın eğitilmesi gerektiğini belirten Özdemir, her işletmenin kendi aile yapısını da göz önüne alarak bir ortaklık anayasasının olması gerektiğini vurguladı.

Özellikle aile işletmelerinin, bir danışmandan destek almaları tavsiyesinde bulunan Özdemir, “Sağlıklı bir ortaklık altyapısı olmadan işletmelerin üçüncü kuşağa devredilmesi zor oluyor” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KAYSO MECLİS ÜYESİ ŞEREF ÖZDEMİR: İŞLETMELERİN EN BÜYÜK PROBLEMİ ‘GELİNLER VE DAMATLAR’