1. Haberler
  2. Trafik
  3. Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem: Her kural ihlaline ceza yazamayacaklar

Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem: Her kural ihlaline ceza yazamayacaklar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Fahri trafik müfettişliği için yeni düzenlemeler getirildi. Artık 70 yaşından gün alanlar bu göreve atanamayacak. Ayrıca, fahri trafik müfettişleri her kural ihlaline ceza yazamayacaklar. Yapılan değişiklikler, “Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği” adlı yönetmelikle yürürlüğe konuldu. İçişleri Bakanlığı, bu yönetmelikte güncellemeye giderek müfettişlik için belirli bir eğitim programı uygulanacağını duyurdu.
Bu programlara katılmayanlara müfettişlik kimliği verilmeyecek. Müfettişlere yılda en az iki kez eğitim ve değerlendirme toplantıları düzenlenecek. Bu toplantılar yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebilecek. Eğitim sonunda uzaktan yapılan toplantılarda bir değerlendirme sınavı yapılacak ve başarılı olanlar eğitime katılmış sayılacaklar.
Müfettişlerin hangi trafik kurallarıyla ilgili tutanak düzenleyebilecekleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek. Ayrıca, kişisel verilerin gizliliği Fahri Trafik Müfettişleri için önemli bir husus olacak. Bu kişisel bilgiler, gizlilik esasına göre korunacak ve ilgili kurumlarla paylaşımı kısıtlanacak.
 
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
6
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen