ERZİNCAN – Valiliğin turizm için geliştirdiği uygulama 4 ayda 198 bin kullanıcıya rehberlik yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’da valiliğin kentin sosyal, kültürel ve tarihi özelliklerinin yanı sıra doğa sporları, sportif aktiviteler ve proje tanıtımları için geliştirdiği “Rota Erzincan” uygulaması, 4 ayda 198 bin kullanıcıya rehberlik yaptı.
Vali Hamza Aydoğdu’nun talimatıyla AR-GE Proje birimindeki 10 kişilik öğretmen ekip tarafından geçen yıl kasım ayında tasarlanmaya başlanan “Rota Erzincan” uygulaması, ocakta tamamlanarak kullanıma sunuldu.
Kentteki müzeler, lezzet durakları, sinemalar, spor, arkeolojik ve piknik alanları, parklar, kütüphaneler, camiler, türbeler, kale ve köprülerin konumları, bilgi ve görsellerin yer aldığı uygulama, şehre gelen misafirlerin gezebilecekleri rotalar konusunda rehberlik yapıyor.
İldeki gezi yerlerinin özelliklerinin yanı sıra Ergan Dağı Kayak Merkezi hakkında da kar kalınlığı, sıcaklık, rüzgar durumu gibi anlık verileri uygulamadan öğrenen kullanıcılar, şehirdeki etkinlikler ve vizyondaki filmlerle ilgili de bilgi edinebiliyor.
Kullanıcılara Erzincan’ın turizm alanlarını ve önemli noktalarını sesli, görsel içeriklerle detaylı şekilde inceleme imkanı veren uygulamayla şehrin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması amaçlanıyor.
Ayrıca uygulamadaki “Gurbetteki Ailem Projesi” ile de kentte ailelerinden uzakta eğitim gören öğrencilerin, ramazana Erzincanlıların evleri ile iftar sofralarında misafir edilmeleri sağlandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ERZİNCAN – Valiliğin turizm için geliştirdiği uygulama 4 ayda 198 bin kullanıcıya rehberlik yaptı