DÜĞÜNE SİYASET BULAŞTI

düğüne-siyaset-bulaştı

Devletini yönetenleri sahada, vatandaşın yanında, esnafın derdinde, halkın feryadında görmek isteriz. Öyle ya, nerede bir eksik varsa, orada olmalı siyasetçi, bürokrat. Hizmetin içinde, sorunun tam ortasında. Eskiden öyleydi. Siyasetçinin eli bir işçinin omzunda, oturduğu masa bir köy kahvesinde, bir fabrika alanında yada bir tarlada olurdu. O zaman sosyal medya yoktu belki, ama medyaya düşen, halkın gördüğü görüntüler böyle olurdu.

Şimdilerde ise durum karışık. Son birkaç yıldır, siyasetçilerin sosyal medyasının yarısı “oturmaya mı geldik” kıvamında. Memleketin tüm “zengin” düğünlerini, siyasetçilerin sosyal medyasına bakarak takip edebilir haldeyiz. Öyle ki, yeni evlenecek gençler bile, gelinlik modeli bakabilmek, düğün süslemelerini görebilmek için “siyasetçi” takip etmeye başladı.

DÜĞÜN SİYASETİ

Genç çiftin en mutlu günü için bir araya gelen misafirler, düğün sahiplerini yalnız bırakmamak, gençlerin en mutlu günlerinde yanında olmak, düğün için hazırladıkları hediyeleri vermek hadi oda olmadı biraz ikramların tadına bakıp biraz da kurtlarını dökmek için davete icabet eder.

Fakirin düğünü en kolayı. Sen, ben, bizim oğlan. Geleni gideni belli. Çok zorlarsan mahallenin muhtarı, olmadı imamı bir dua okumak için biter yanında. Ama zenginin düğünü! Hele bir de Kayseri’nin tanınmış simalarındansa gençlerin aileleri. Yandı gülüm keten helva. Şehrin tüm siyasetçileri, tüm ekabirleri bitiveriyor baş köşesinde. Masalar tek tek selamlanıyor düğün sahibi gibi. Sonra yetmiyor, yeni evlenen çiftin boy boy resimleri süslüyor sosyal medyanın her bir yanını. Bizler gibi şehrin siyasetçilerini takip ediyorsanız, bu gece kimin evlendiğini, kimlerin davete katıldığını, nikahı kimin kıydığını fotoroman gibi seyrediyorsunuz. Dahası, tüm siyasetçilerin gönderilerini birleştirince ailelerin isimlerini, unvanlarını dahi çıkartıyorsunuz. Biraz daha detayları zorlarsanız, kimin küs, kimin barışık olduğunu, takılan takıları, düğüne ne kadar para harcandığını bile çıkartabiliyorsunuz.

Bu bir moda mı, yoksa bizim siyasetçimiz bunu görmeyecek kadar kör mü inanın anlam vermekte zorlanıyorum. Kaç fakir gencin sokakta yapılan düğününe katıldınız? Zor şartlarda evlenen, belki annesi belki babası olmayan kaç çocuğun gidip bizzat nikahını kıydınız ağalar. Kaç yoksul gence gidip bir altın taktınız. Sizin “tebanız”, size oy verenler sadece düğününe gittikleriniz mi Allah aşkına!

Sosyal medyada adını bile bilmediğimiz binlerce gencin düğününe şahit olduk sayenizde. Ama binlerce gencin iş, istihdam, geçim mutluluğunu gösterseniz keşke paylaşımlarınızda. Düğüne, cenazeye siyaset bulaştırmaktan vazgeçin artık. Belki sizin de kurtlarınızı dökmeye ihtiyacınız var ama biz sizi siyasetçi olarak, icraatlarınızla, duruşunuzla, söylemlerinizle görmek istiyoruz. Eğer bunları kendi iradenizle değil de, akıl hocalarınızın iradesi ile yapıyorsanız, rabbim size akıl verenlere fikir versin dileriz.

Exit mobile version